Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 3 – Hamovniki Stolovoye

Hamovniki Stolovoye

Kolmannen olutjoulukalenteri luukun alta paljastui Moscow Brewing Companyn 3,7 % Pils, jossa humalina käytetty Mandarina Bavaria, Polaris ja Melon –nimisiä humalia. Panimosta ei aikaisempaa kokemusta ole, joten taas tulee vyölle uusi panimo.

Panimo on aloittanut toimintansa vuonna 2008 ja alustava tuotantokapasiteetti oli 2,4 miljoonaa hehtolitraa ja lähivuosien tavoitteena onkin kasvattaa se 7 miljoonaan hehtolitraan. Tämä teksti oli kaivettu panimon nettisivulta, joten tarkkaa tietoa ei ole, että minkälaisissa litramäärissä mennään tällä hetkellä, mutta paljon ne siellä panee.

Panimolla on seitsemän omaa olutbrändiä ja he valmistavat lisenssillä mm. OeTTINGER, FAXE PREMIUM jne…

Panimo: Moscow Brewing Company (Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya)

Maa: Venäjä

Tyyli: Pils

Voltit: 3,7 %

Fiilikset:
Yhden sormen verran vaahtoa. Väritys läkikuultava vaalean keltainen.

Tuoksultaan viljainen, hivenen sitruksinen, mutta melko mitään sanomaton.

Makumaailma on viljaisa, auttamatta taittuu vetisen puolelle ja pieni pahvisuus töksähtää. Taustalla hentoa makeutta. Humalointi sitruksen puolella pienellä ruohoisella rapsakkuudella höystettynä. Pesee 100-0 monet aikaisemmin maistamani venäläiset vaaleat Lager –oluet, mutta ei kuitenkaan liiallisen keveytensä takia nouse suureksi makunautinnoksi.

Oluen hieman lämmettyä vetisyys ei enää niin paljon tule esiin ja tämähän on prosentteihin nähden oiva juoma.  Mieluummin tätä hörppii, kuin jotain Heinekenin ja Carlsbergin Lagereita.

Pisteet: 26/50

Kolmas luukku 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *