Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 22 – Ellezelloise Hercule Stout

Ellezelloise Hercule Stout

Hercule Stout on nimetty belgialaisen etsivän Hercule Poirotin mukaan. Itse en ole ikinä seurannut kyseistä tv-sarjaa, vaan tiedän ainoastaan että kyseessä on telkkarissa heiluva viiksivallu. Enpä olekaan tv-kriitikko, vaan oluthemmo, niin keskitytäänpä enemmän tähän juomaan. Tämä Stout valmistetaan pieninä erinä ja se lageroidaan 10 päivää saksalaisissa tammitynnyreissä.

Panimo: Ellezelloise

Maa: Belgia

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 9,0 %

Fiilikset:
Vaahto häviää oluen pinnalta välittömästi.

Tuoksu ei oikein osu kohteeseen. On siellä suklaata ja kahvia, mutta hieman töksähtelee tunkkaisesti. Hiiva ottaa liikaa roolia aromissa.

Maultaan on tuoksua hieman parempi, mutta ei kuitenkaan ole odotuksiin nähden lähellekään niin hyvä. Suuta kuivaavaa paahteisuutta ja hiiva on makupaletin vahvimpia osia, jopa liiankin hallitseva. Runko oli yllättävän kevyt ja tää oli jopa liiankin helppo juotava. Melko mietoja makuja ollakseen sydämen pysäyttävä mahtava nautiskeluolut. Pettymys 🙁

Mistä: Tilasin Saveur Bierestä

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 29/50

2 thoughts on “Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 22 – Ellezelloise Hercule Stout

  1. Jos hieman vielä tarkennetaan, niin Hercule Poirot on alunperin Agatha Christien kirjoista tuttu hahmo. 90-luvulla alkaneen tv-sarjassa hahmoa esittävän David Suchetin versio hahmosta on tullut monelle suomalaiselle se määrittävin versio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *