Jaskan olutjoulukalenteri 2015 luukku 18 – Pyynikin Käsityöläispanimon Black IPA

Pyynikin Käsityöläispanimon Black IPA

Pyynikin Black IPA on ollut itselläni maistossa pariin otteeseen oluttapahtumissa ja nyt ensimmäistä kertaa pullosta. Viimeksi maistoin Porissa Pub Winstonin pienpanimojuhlissa ja siellä tämä olut oli tuomariston valitsema paras olut. Itse kuuluin myös kyseiseen tuomaristoon. Muistelen, että tämä oli neljän parhaan oluen joukossa omissa pisteytyksissäni.

Panimo: Pyynikin Käsityöläispanimo

Maa: Suomi

Tyyli: Black IPA

Voltit: 8,5 %

Katkerot: 60 EBU

Humalat: Target, Saaz, Centennial, Cascade, Amarillo, Citra

Maltaat: Pale ale, Crystal, Cara, Black, Chocolate, Roasted barley, Suklaavehnä

Fiilikset:
Tuoksultaan tuhti paahteinen paketti, jossa ollaan selkeämmin Stoutin puolella, kuin BIPAn. Pehmeähkön mokkaisa ja lakritsinen. Paahteisuus taittuu palaneen puolelle.

Maultaan kahvinen, paahteinen ja lakritsinen. Tummaa suklaata yhdistettynä pieneen savuun ja paahteisuus palanutta. Humalointi tulee vähitellen esiin ilman suurempaa hyökkäystä. Tässä mennään melkolailla maltaat edellä ja ei missään vaiheessa tule sellaista nättiä maltaan ja humalan liittoa, jota itse kaipaan Black IPAlta.

Omaan makuuni Black IPA olut, jossa paahteisuus ja humalointi ovat vahvoja, mutta kuitenkin se humalointi on vahvempi elementti. Mallas edellä menevät ovat sitten enempi Stouteja. Nyt ei kyllä tämä BIPA täysin vakuuttanut. Tyyliltään Black IPA on sellainen, jossa mielestäni harva on onnistunut erittäin hyvin.

Mistä: Saatu panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *