Isänpäiväillallinen: TAP5BURGER


 
Kesällä julkaisin hampurilaisreseptin, jossa käytin mukana
vehnäolutta. Sen jälkeen olen kyseisellä reseptillä tehnyt pariinkin otteeseen
ja toiminut kyllä loistavasti. Viime viikonloppuna Hefeweizenin tilalla käytin
Weizenbockia, kun taikinan sekaan kaatelin loistavaa Schneider Weisse TAP5:sta.
Muutenkin hieman tuunasin reseptiä. Samaista olutta käytin myös sipulirenkaiden
valmistuksessa. Reilusti humaloitu Vehnäbock tuli maultaan vahvemmin esille ja
sitruksinen humalointi oli maussa selkeästi esillä. Olen näissä burgereissa
käyttänyt Poppamies Burger & Ribs Rub –mausteseosta, johon ihastui jo
ensimmäisellä käyttökerralla. Eipä paljon muita mausteita tarvii sekaan
heittää. Suosittelen vahvasti tuota mausteseosta. Itselläni kyseinen mauste pääsikin loppumaan, joten pitääpä hommata lisää 🙂
Tässä vielä kesäinen reseptini:
Ja pistetäänpäs uusi kokeiluni myös näkyville.
Ainekset:

  • 1 kg sikanautajauhelihaa
  • 2 dl Schneider Weisse TAP5 Meine Hopfenweisse
  • 1 ps Blå Band Ranskalainen Sipulikeitto
  • 1 dl korppujauhoja
  • Reilusti Poppamies Burger & Ribs Rub –mausteseosta
  • Savupaprikamauste
  • 2 kananmunaa

Pikaohje:
Sekoita ainekset, heitä jääkaappiin muhimaan pariksi
tunniksi, Muotoile pihveiksi, grillaa ja kiskaise ääntä kohti. Ruokajuomana riipaisin Kulmbacher Lager Hell -olutta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.