Pyynikin Käsityöläispanimon kuulumisia!

kuva: Pyynikin Käsityöläispanimo Facebook

Jotenkin tuntuu, että tamperelaiset ovat hieman puheliaampia, kuin joensuulaiset. Kyselin tänään ystävältäni Pyynikin Käsityöläispanimon Tuomas Pereltä, että mitäs Pyynikille kuuluu ja sieltä tuli hieman pitempi tarina. Ajattelinkin julkaista nämä kuulumiset sitten myös blogissani. Mielenkiintoisempi tästä tuli näin päin, koska jos minulta olis kysytty miten sulla menee ja siitä ois juttu tehty, niin siinä lukis ainoastaan ”siinähän se” 🙂

Tässä Pyynikin Käsityöläispanimon kuulumiset:

Vuosi 2015 lähentelee loppupuolta ja meininki panimolla on ollut melkoisen moista, kiirettä pitelee.

Vuoden 2014 lopulla saatiin varmistus siitä että panimotoiminta ei kaatunut keväisen tulipalon aiheuttaman lähes puolen vuoden katkokseen. Harmaita hiuksia, mahahaavoja ja verenpainetautia se toki tuotti. Panimon lopettaminen oli äärimmäisen lähellä.
Saatiin puristettua tuommoinen 500 HL kuitenkin vuoden aikana.

Alkuvuonna päätettiin keskittyä lisäinvestointeihin kun tuli selväksi että asiakkaat eivät meitä olleet unohtaneet. Kerättiin laitteistoa ympäri Suomea, vanhaa ja uutta. Suunniteltiin ja mietittiin mm miten oluet tulevat muuttumaan yms. Päätettiin kymmenkertaistaa tuotantokapasiteetti ja kun tänä vuonna saadaan 1000 HLn verta puristeltua pienistä ulos niin tavoite on tosiaan uusien laitteiden avulla ensi vuonna niinkin mahtipontinen kuin 5000 HL.Tätä auttaa myös Nokian panimolta saatu pullotuslinjasto. Ensi kokemusten pohjalta on kyllä mukava todeta että uusi laitteisto antaa tuotteille tasapainoisemman ja selkeämmän lopputuloksen. Esim. humalointi näkyy lopputuotteessa paljon mukavammin. Iso laitteisto on jo siis ollut kuukauden verran käytössä. Investointi mahdollistui osakkaiden voimin ja tällä hetkellä meillä osakkaita on jo yli tuhat.

Oli mukava pärjätä erilaisissa kisailuissa ja äänestyksissä, varsinkin kun tuntui että sekä yleisö että tuomaristo olivat samaa mieltä asioista. Tämä luo uskoa siihen että voidaan tehdä sekä kaupallista että tuomariston suussa pärjäävää tuotetta.

Myös se että ollaan päästy isompiin ympyröihin esim. Ruokakeskon, Ässän puolella antaa luottoa tulevaan.

Aikaa oli osallistua myös erilaisiin hassutuksiin kuten Tampereen SOPPin yhteydessä keiteltyyn JaskanKalja hankkeeseen. Myös kaikenlaisia uusia omaoluita tuli tehtyä vuoden aikana useita kymmeniä.

Uusia tuotteita on tullut kasapäin, mielenkiintoisena hankkeena pidän Sessiosarjaamme joka saadaan nyt myös maistelupäkkiin, eli kuusi eri sessiotuotetta yhdessä lootassa. Tämä on ollut pitkä hanke meillä ja jonka olen varastanut tietty Amerikoista. Meillä kuten muillakin panimoilla on pitkään ollut mahdollisuus saada monipakkauksessa tuotteita mutta käsittääkseni suljetussa päivittäistavarakauppamyynnissä ei tälläistä Suomessa aiemmin ole ollut. Järjestämme asiasta tarkemman tiedotteen lähiaikoina mutta jo tässä vaiheessa voin tuntea olevani varsin innoissani asiasta.

Henkilökohtaisesti meikä aikoo ensi vuonna keskittyä puolipäiväiseen työskentelyyn Pyynikillä ja toisen puolen tehdä jotain muuta mukavaa. Panimolla aloittaa työskentelyn vuodenvaihteessa uusi toimitusjohtaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *