Sori Brewing Madonna Of Sori

Sori Brewing Madonna Of Sori

Vaikka nimestä voisikin kuvitella, niin Sori Brewing ei ole valmistanut anteeksipyyntöolutta Popdiiva Madonnalle. Sori Brewingin selostus tästä oluesta hieman avaa myös sen nimeä:

“Limoncello inspired single hop Mosaic Session IPA with lemon peel. Inspired by Italian Riviera, where you can also find the town of Sori.

In the 16th century, the statue of the Madonna was stolen by pirates. During fights, they threw it into the sea and the statue disappeared. The statue was found again from Sori beach around 50 years later, unharmed. During WWII, the town of Sori was bombarded and the statue ended up in the sea. 11 years later the statue found back to the beach of Sori, again unharmed.”

Eilen illalla saunan jälkeen otin Madonnan maistoon ja nyt junassa kohti Helsinkiä matkustaessa raapustelen siitä arvioita, jonka voittekin lukaista tämän lauseen alta.

Panimo: Sori Brewing

Maa: Viro

Tyyli: Session IPA

Voltit: 5,3 %

Katkerot: 50 EBU

Humalat: Mosaic

Fiilikset:
Samean oranssi väriltään ja pari sormellista vaahtoa.

Tuoksu on sitrusvoittoinen, mutta hönkii Mosaiccia. Makeaa maltaisuutta taustalla.

Maussa nättiä balanssia. Sitruksisuutta löytyy, mutta ei liikaa. Maltaisuudelle annetaan tilaa, vaikka runko ei olekaan vahva. Ei se liian kevyeksikään heitä, joten vetisyyttä on turha tästä hakea. Mosaic saa vuoronsa, kun juoma hieman lämpenee. Ei yksipuolinen, vaikka onkin single hop. Mosaic on ainutlaatuinen ja monipuolisen aromin omaava humala ja siksi varmasti toimii hyvin myös yksinään. Humalan tuoma trooppinen hedelmä ja yrttisyys toimivat hyvin tämän melko maltaisenkin makumaailman kanssa.

Hyvää makujen balanssia. Madonna oluena on tuhat kertaa parempi, kuin saman niminen henkilö pop-laulajana ikinä!

Mistä: Sain panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Kolme sanaa: Monipuolinen single hop

One thought on “Sori Brewing Madonna Of Sori

  1. Jaa-a, herää kyllä kysymys, onko oma pulloni ns. ajan tasalla. Nimittäin sekä tuoksussa että maussa on havaittavissa outoa metallisuutta ja tiskirättiä, joka häiritsee. Mosaic on hieno humalalajike, jonka mangoisuudesta tykkään kovasti, mutta tässä se menee hukkaan. Mallaspohjassa ilmeisesti pilsnermallasta mukana, sen verran hyvin tökkii taas. Ohutrunkoinen prosentteihinsa nähden. Sitruuna voisi tuoda kesäistä raikkautta, mutta tästä oluesta sitä ei kyllä löydä, vain pistävän kirpeyden. Selkeä pettymys, kertaostokseksi jää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *