OlutExpo 2015 – 10 oluttärppiä ja parit jokerit

Tänään alkaa OlutExpo ja itsekin sinne juuri matkalla. Minulla menee OlutExpon pyörteissä perjantai ja lauantai eli pitäshän se hieman miettiä tapahtumassa nautittavia oluita. Tässä on lista kymmenestä oluttärpistä ja mukaan lisäksi parit jokerituotteet. Jokerituotteet ovat tuotteita sieltä erikoisemmasta päästä.

10 Oluttärppiä 

(Oluet aakkkosjärjestyksessä)

Ballast Point Victory At Sea:
Tiski: Brew Seeker
Tätä panimoa ei voi ikinä kehua liikaa. Tälle listalle voisi yhtä hyvin poimia myös Sculpin IPAn tai samaisen oluen greippi –version. Nostetaan kuitenkin esiin Victory At Sea. Imperial Porter, joka oli viime vuoden Expossa oma suosikkini ja yksi viime vuoden parhaita maistamiani oluita. Vaniljainen 10 pinnainen olutherkku. Maistakaa ennen kuin se loppuu kesken.

Boulevard Brewing Company » Tank 7 Farmhouse Ale:
Tiski: Moestue & Cask
Olut, jota olen ennenkin suositellut ja hehkuttanut, mutta onhan tää hemmetin hieno Saison. Ei ehkä niin klassinen tyylissään, kuin Saison Dupont, mutta puhuttaessa moderneista Saisoneista Tank 7 on ehdoton ykkönen. Greippistä fiilistä tässä oluessa tarjoilee Amarillo –humala.


Donut Island Brewing Magyar Árpa Bor:

Munkkisaaren Mikalla ei ole tapana mennä sieltä missä aita on matalin. Donut Islandilta ei sitä peruskeittoa paljon tule ja se on hieno juttu. Nyt Oksasen Mika on tuonut oluthörhöille sitä erikoista mitä ne halajavat. Viinihiivalla käytetty Barley Wine.

Great Divide Yeti Imperial Stout: 
Tämä jenkki lumimies kuuluu Imperial Stoutien kärkikastiin. Se on tässä tyylilajissa suoritus, joka tarkoittaa, että ollaan olutmaailman huipulla. Maistat tämän oluen, hymy tulee kasvoillesi, nyökkäät hyväksyvästi ja toteat mielessäsi ettei se Jaska aivan täyttä paskaa jauhanut 🙂

Hopping Brewsters / Maku Brewing Tasty Pumpkin:
Viime vuonna tämä kurpitsaolut oli yleisön suosikki. Nyt reseptiä on hiottu entisestään, joten testataanpas missä tikissä tällä kertaa ollaan.

Panimo Hiisi Iku-Turso Barrel Aged:
Iku-Turso oli jo perusversiona hieno Imperial Stout, mutta mitäs se tynnyri on tälle tehnytkään? Sitä lähdetään selvittämään.

Pilsner Urquell Nefiltrovaný:
Klassikkoa suodattamattomana ja pastöroimattomana puutynnyristä. Tästä ei olut paljon parane. Harvinaista herkkua.

Ruosniemen Panimon Diplomi-Insinööri:
Diplomin arvoinen DIPA. Tyylipuhdas Tupla IPA, joka ei rungoltaan kaikkein tuhdeimmasta päästä, vaan menee voimakkaalla katkerolla ja pihkaisella otteella projektista toiseen.

Saimaan Juomatehtaan eli Bruuverin eli Sysilän Ilkan IPAt:
Insinööri Sysilän IPAt ovat jokaisen oluttapahtuman must –juttu! Nämä nimihirviöt ovat poikkeuksetta mielenkiintoisia ja useasti myös mainioita oluita. Tällä kertaa mukana on kolmikko nimeltä:

  • Hill-Pat’s Himmy Heaven IPA
  • The Crappy Dromedary IPA
  • Lobster Lobby IPA

Vaikka nämä oluet kuulostavat halvoilta strippauspaikoilta, niin näiltäkin osaa odottaa paljon makua ja laatua.

Sori Brewing Madonna Of Sori:
Virkistävä single hop Session IPA, jossa humalana käytetty Mosaic. Mosaic on tämän hetken ns. muotihumala ja se erottuu selkeästi muista humalista. Tässä oluessa on prosentteja 5,3 eli ei vedetä maitokauppalinjalla, joten oluen rungoltakin voi hieman odottaa enemmän. Ei vedä vetiseksi, vaan kokonaisuutena taittuu tosi nätiksi paketiksi.

Jokerit:

Fat Lizard Brewing Co. Randalizer:
Lihavan liskon jätkät vetävät säiliön täyteen erilaisia hedelmiä, yrttejä yms. ja sitten siitä vedetään olut läpi. Maku muuttuu mitä mielenkiintoisemmaksi ja se muuttuu pitkin päivää. Mitä enemmän juoma siellä makustuu, niin sitä enemmän se muuttuu. Käy maistaa muutaman kerran, niin tiedät. Tää on sitä show –meininkiä!

Hopping Brewsters Starkadr:
Starkadr on juoma sieltä erikoisimmasta päästä. Se on tumma, se on hapan, se on kaikkea erikoista mitä voit odottaa ja hieman päälle. Tätä joko rakastat tai inhoat, mutta takaan että koet jotain hyvin erikoista.


Rodenbach Rosso: 

Jos et ole juurikaan oluen ystävä, niin sehän tarkoittaa ettet vaan ole löytänyt sinulle sopivaa tyylilajia. Rosso on neliprosenttinen tammitynnyrissä kypsytetty hedelmäolut. Tästä oluesta löytyy karpaloa, vadelmaa ja hapan kirsikoita. Kuulostaa hirmu happamalta, mutta ei se ole. Siiderin ystäville ehdoton olutvalinta.

Tällaiset tärpit tällä kertaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *