Sori Brewing Investor IPA

Sori Brewing Investor IPA

Tampereen visiitilläni muutama viikko sitten tapasin Sori Brewingin jätkät Pyryn ja Heikin. Sain jätkiltä kotiin viemisiksi kolme pulloa heidän juuri valmistuneita oluita. Pidin Pyynikin Käsityöläispanimon saunanlauteilla Sorin jätkille kuulustelun, jonka sisältöön pääsee paremmin tutustumaan klikkaamalla tästä.

Kävin myös tyypittämässä Sorin Out of Office Session IPAn 60’s Palaverin hanasta ja tältä se maistui.

Nyt olikin sitten aika syventyä näihin pulloihin ja ensimmäisenä testiin Investor IPA. Investor on itselleni aikaisemminkin maistettu, mutta resepti on hioutunut nykyiseen kuosiinsa samalla, kun itse panimokin on rakentunut. Nyt ensimmäistä kertaa Investor IPA Sori Brewingin omalta panimolta. Olen erittäin iloinen Heikin ja Pyryn puolesta, että pitkän ja ei varmasti helpon tien tallaamisen jälkeen ovat saaneet panimon toiminta kuntoon. Onnea ja tsemppi Sori Brewingille. Nyt sitten otan testiin heidän ykköslapsensa eli Investorin.

Tässä vielä mietteitäni ensimmäisestä kokemuksestani Investor IPAn kanssa. Kyseinen arvio on joulukuulta 2013.

Olut kaatuu lasiin ja kolme sormea on mittaa vaahdolla. Väriltään kuparin punainen.

Tuoksussa humalointi erittäin tuoretta ja havuista. Makeaa trooppista hedelmää tulee esiin reilusti.

Reilusti katkeroa ja sopivasti kuivattaa suuta. Ei mikään makea IPA. Nielaisun jälkeen suu on täynnä havunneulasia ja greippiä. Karamellimallasta sopivasti ja kaikin puolin taittuu melko tasapainoiseksi IPAksi.

Näin kun elämme oluttrendien puolella vielä IPA –aikakautta, niin kyllähän se jokaisen panimon IPA omalla tavallaan määrittää panimon. Sori Brewing on tällä IPAllaan onnistunut rakentamaan sellaisen oluen, jonka uskon uppoavan erittäin monille oluenystäville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *