Pihamaan oluita, sahtia ja siidereitä

Pihamaan Sahti on jo muutaman vuoden ajan kuulunut omiin herkkuihini ja nyt lähiaikoina on myös ruvennut tulemaan saataville Pihamaan Panimon pienpanimo-oluita. Pihamaan Viinitila sijaitsee Kalkkilassa, sahti valmistuu Viini-Heilassa Heinolassa, jossa myös valmistuu samalla reseptillä marjaviinejä, kuten Viinitilalla. Sitten vielä Pihamaan Panimo on myös Heinolan puolella saman tien varrella, kuin Viini-Heila. Heilassa tuotannosta vastaa Viinimestari Mikko Hasu, jolta kyselin hieman oluista ja samalla sain myös muutamat juomavinkit.

Pihamaan tuotteita on hyvin saatavilla Heinolassa Lähiruokatori Heilassa (Heinolan ABC:n vieressä), josta itse käyn aina hakemassa sahtia, kun vaan satun ohi ajamaan. Pihamaan Panimolla on tällä hetkellä myynnissä viisi erilaista olutta, ja he eivät ole lähteneet oluissaan nykytrendien mukaan, vaan haluavat valmistaa ns. maalaisoluita. Oluiden valmistuksessa on käytetty oman pellon viljaa ja oluet ovat suodattamattomia pintahiivaoluita.

Ostin Heilasta mukaani kaikkia viittä olutta, sahtia ja kolme erilaista siideriä. Siinä onkin kesälomalle maistelemista. Siidereistä valitsin kolme erilaista, joita Mikko Hasu minulle suositteli. Aito Omena siideri, Sauna Siideri ja Ruusu siideri lähtivät mukaani.

Pihamaan Panimon oluet:

  • Pihamaan Vaalea
  • Pihamaan Tumma
  • Pihamaan Vehnä
  • Pihamaan Jäärä
  • Pihamaan Savujussi

Tulen tässä kesälomani aikana maistamaan nuo oluet läpi ja julkaisemaan, niistä arvioini. Linkkailen ne sitten tuohon ylle näkyville.

Olutta ja sahtia

ja lisäksi siideriä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.