Shiner Bock ja E-Ville.com – Beer Savers

Sain ystävältäni maistoon ison pullollisen olutta, jonka hän oli reissultaan ostanut, kun matkalaukussa oli vielä pullon mentävä aukko. Hän kysyi minulta, että kiinnostaako ottaa maistoon ja nyt kun näette arvion tästä oluesta niin voi olettaa, että kiinnosti. Olut tuntee nimen Shiner Bock ja se tulee suoraan Teksasista. Nimessä lukee Bock, mutta tarkemmin tutkiessani tyylilajiksi netin kautta löytyy Amber Lager / Vienna. Prosentit ovat siinä 4,41 %, joten todennäköisesti kaikkein tuhdein juoma ole kyseessä. Kiitoksia Mikolle oluesta 🙂

Tämä Shiner Bock on Spoetzl –panimon lippulaivatuote ja sitä on valmistettu vuodesta 1913 lähtien. Siitä ei ole kuitenkaan älyttömän pitkä aika, kun tämä olut tuli ympärivuotiseen tuotantoon. Alun perin Shiner Bock oli tarkoitettu paastonajan juomaksi, mutta tällä hetkellä 73 prosenttia kaikista panimon oluista ovat juuri tätä Bockia.

Mennäänpäs sitten maistamaan tätä olutta. Tyylikkäästi kiskaisin pullonavaajalla auki tämän pullon ja tajusin sitten, että tässähän oli kierrekorkki. No eipä vaikuttanut lopputulokseen. Olut kaatuu lasiin…

Vaahtoa vain parit sentit ja sitten väriltään mennään melko kotikalja meiningillä.

Tuoksussa pientä paahdetta, hennosti pähkinää. Mietoa erittäin mietoa.

Makua kun lähden hakemaan kulauttelemalla juomingia kurkkuun, niin ensin tuntuu kivennäisvesimäinen vahva hiilihappoisuus. Makea maltaisuus on hallitsevin osa tätä vetisen oloista olutta. Taustalla pähkinää. Ei juurikaan tarjoa, muuta kuin helppoa juotavuutta melko minimaalisella makumaailmalla.

Jättää melko kylmäksi, eikä tarjoa juurikaan makuelämyksiä.

Beer Savers

Kun kyseessä oli iso pullo, niin otin sitten kokeiluun E-Ville.comista saapuneet Beer Saverit! Tämä Beer Savers on pullonkorkin muotoiseksi valettu silikonikorkki, joka isketään korkin tilalle ja näin juoma säilyy paremmin. Ideana erittäin hyvä ja tähän pulloon sopiva. Tässä pullossa suuaukko oli normi olutpulloistakin tuttu eli melko pieni. Harvemmin tarvitsee normikokoisia olutpulloja uudestaan sulkea, kun juoma heilahtaa kerralla mukiin. Sitten kun kyseessä on isommat pullot, kuten 0,75 oluet, niin tällaiselle on käyttöä. Nämä isot pullot kuitenkin ovat järestään shampanjapulloja, joissa suuaukko on paljon isompi. Näissä isommissa pulloissa myös korkki on yleensä sellainen, ettei sitä saa takaisin survottua.

Testasin Beer Saveria sellaiseen isoonkin pulloon ja se sopi juuri sopivasti paikalleen. En sitten tiedä, että jos pulloon kertyy hieman painetta, niin ampuuko korkin mäkeen. Kuitenkin hyvä ja hauska idea.

Tässä linkki, josta pääsee tilaamaan itselleen Beer Saverin, jonka hinta ei ainakaan päätä huimaa eli 4,95 € / 6 kpl. Jatkan näiden käyttöä ja ilmoittelen, kuinka korkki pysyy paikoillaan kovemmassa paineessa 🙂

7 thoughts on “Shiner Bock ja E-Ville.com – Beer Savers

  1. Kiitos palautteesta. Pitääpä huomioda jatkossa tulevissa jutuissani, vaikka toivon mukaan nyt ei ihan kaikki 700 kirjoittamaani juttua sisällä mainostamista

 1. Joo, mainostus paistaa läpi kovin monessa julkaisussa. Viimeksi se actionkamera 😉 Kaikenlisäksi teksti on täynnä kirjoitusvirheitä ja hieman tökkivää kieltä, menee siis ihan satiirista!

  1. Kiitos palautteesta! Olen noilla jutuillani pyrkinyt tuomaan esiin myös toimivia laitteita, joista on mahdollisesti hyötyä olutharrastuksessa. Olen myös testannut sellaisia laitteita, jotka eivät sovellu hyvin, kuten pullonavaaja jolla ei saanut edes pulloja auki. Katson jatkossa tarkemmin, että mitä juttuja tuon esille.

   Kirjoitusvirheet on itselleni ongelma ja niitä tulee välillä enemmän ja välillä vähemmän. Yritän sillä saralla kehittää itseäni koko ajan.

 2. Liitynpä kuoroon siitä, että jatkuva mainonta ärsyttää, etenkin kun kyseessä ei ole edes suoraan olueen liittyvä asia, kuten vaikka Spiegelau aikanaan oli.

  Enemmän Beer Savers -korkkeja olisit myynyt jos olisit laittanut tähän blogitekstiin tuon kuvan suljetusta pullosta ja sitten jengi olisi kysellyt että mikäs vehje tuo on ja mistä niitä saa (vrt. Arden aikanaan sivulauseessa esittelemä Spiegelaun IPA-lasi, jollaisen koko Suomen olutblogiskene osti välittömästi). Toki jos kaupan kanssa oikeasti on jokin diili meneillään niin avoin mainostuslinja on sitten ainakin rehellisempi kuin salakavala product placement -piilomarkkinointi.

  More beer, less bullshit, please! Olutarviot on menneet parempaan suuntaan kyllä 🙂

 3. Miksi tuollaiset pennin silikonikorkit pitäis ostaa e-villeltä kun samat kiinan sälät maksaa ebayssa kymmenesosan? ihmettelen vain.

  1. Minun puolestani ne voi kyllä hommata mistä haluaa. Itse en ole Ebayn kautta oikeastaan ikinä mitään katsonut joten jos olisin, niin sitten ehkä sitä kautta olisin hommannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *