Lyme Bay Winery Traditional Mead

Lyme Bay Winery Traditional Mead

Vappuna tuli otettua maistoon Alkosta löytynyt Sima tai oikeastaan Mead. Kyseinen juoma on Brittien saarilta ja sen on valmistanut Lyme Bay Winery. Tämä ei ole mikään ”perinteinen” suomalainen sokerilla ja sitruunalla valmistettu sima, vaan kyseessä on enemmänkin ”hieman” pitemmät perinteet omaava Mead, jonka valmistuksessa käytetty nimensäkin mukaan hunajaa.

Pullossa oleva kierrekorkki antaa ainakin omaan silmääni hieman epäinnostavan olon tätä juomaa kohtaan. Vahvuutta tällä juomalla on 14,5 %, joten ei tämä ”ihan” maitokauppojen hyllyihin pääse. Sitten kierretään korkki auki ja kaadetaan lasiin.

Tuoksu hieman pistävän liimainen, makea ja tahmean hunajainen. Parfyyminen ja kukkaisa. Hieman jopa pieni viinaisuus tunkee esiin.

Maku on makean hunajainen ja hieman jopa viinainen. Pari siemausta oli ihan ok, mutta sitten tämä rupesi tökkimään. Tarjoaa lämmittävän tunteen, mutta jotenkin melko karun oloinen juotava. Olen juonut muutamia muita Meadeja ja ne eivät ole olleet näin viinan katkuisia. Huonointa Meadia tähän mennessä.

One thought on “Lyme Bay Winery Traditional Mead

  1. Missä lämpötilassa tarjoilit tämän itsellesi? Kannattaako olla jääkaappikylmää vai ihan huoneenlämpöistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *