Aecht Schlenkerla Fastenbier

Aecht Schlenkerla Fastenbier

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Minun kaltaiseni savuolutfani sai Pääsiäisen paikkeilla kuulla ilosanoman, kun bambergilainen savuolutpanimo Heller-Trum toi ensimmäistä kertaa saataville pullo-versiona heidän paasto-oluensa eli Fastenbierin. Tämä olut on ollut ainoastaan kertaalleen Suomessa jolloin se meni itsellä ohi, mutta nyt itsellekin tuli mahdollisuus päästä maistamaan sitä. Tilasin kyseistä olutta suoraan panimon verkkokaupan kautta, joten herkkuhetkiä oli luvassa pitemmäksikin aikaa. 

Tämä Fastenbier ja toiselta nimeltään Lentbier (paasto-olut) on bambergilaisen Heller-Trumin se kaikkein harvinaisin olut. Ratebeer.com –sivuston savuoluiden ykköspaikalla keimaileva Fastenbier on saatavilla ainoastaan paastonaikaan tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen. Fastenbier onkin voittanut edellä mainitun sivuston parhaan savuoluen palkinnon vuosina 2012, 2013 ja 2014. Mennäänpäs sitten maistamaan onko tämä maailman parasta savuolutta.

Panimo: Heller-Trum

Maa: Saksa

Tyyli: Savuolut

Voltit: 5,5 %

Kantavierre: 14,5 %

Katkerot: 32,0 EBU

Humalat: Spalt ja Hallertau

Fiilikset:
Kuohkeaa beigeä vaahtoa ja väriltään punaruskea.

Tuoksussa esillä savuisuus ja ohrainen leipä. Savu ei kuitenkaan iske aivan överisti esiin, vaan tyylikkään sopusuhtaisesti.

Maultaan savuinen, yrttinen ja hieman ohraisen leipäisä lager. Humalointi tulee esiin hieman. Erittäin hyvänmakuinen savuolut, mutta ei yllä aivan kuumimpaan kärkiluokkaan, jossa samaisen panimon Urbock ja Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Savukataja kuuluvat.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä. Yllättävän helposti lähestyttävä savuolut.

Mistä: Tilasin panimolta ja oli saatavilla Alkon Pääsiäisolutvalikoimassa.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50

Kolme sanaa: Rapsakka kevyempi savuolut

Toimii myös loistavasti bratwurstin kanssa 🙂

7 thoughts on “Aecht Schlenkerla Fastenbier

 1. Ko. panimon Smoked Wheat Beer, on ensimmäinen vehnäolut ikinä mikä on mulla jäänyt tuoppiin. Liiankin savuista makuuni. Mutta makuasiota ovat nämä ja hyvä niin. Bratwurstit näyttää pahuksen hyviltä ;-). Hieno Blogi, hyvä meininki. Kiitos kun kirjoitelet. t. MikaH

  1. Itselleni tuo kyseinen savuvehnä on kyllä melkoista herkkua ja onhan se erittäin savuinen 🙂

   Kiitos mukavasta palautteesta 🙂

  2. Asia ei liity tähän olueen, mutta tuleeko sulta tänne Tampereen SOPP olutlistoja? Tapahtuma on reilun viikon päästä.

  3. Tämä asia on vielä hieman auki. Laitoin kyselyä eteenpäin, joten katsotaan saanko listoja julkaistavaksi.

 2. EiEi tuo missään nimssä ole harvinaisin tuon panimon olut. Kauan himoimani Kräusen on harvinaisempi, samoin Helles Bock.

  1. No sanotaan näin, että panimon harvinaisin olut jonka itse tiesin. Nyt opin jotain uutta. Kiitos tiedosta

 3. Minulle tämä nousi suosikikseni savuloluista, ehkä juuri siksi, että tässä savua ei ole ihan niin reilusti kuin tummemmissa, ja savun ja tervan lisäksi on muitakin makuja ja tuoksuja. Erittäin loistava juotavuus myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *