Garage Hard Brew Orange Peel ja Ginger – Jaska vs. Ennakkoluulot

Ostin tänään lähikaupasta kaksi sinertävää purkkia, jotka kiilsivät uutuutta. Hetken aikaa taistelin kaupassa ennakkoluulojeni kanssa, mutta lopulta en kuunnellut ennakkoluulojani, vaan tein ostopäätöksen. Juomat olivat nimeltään Garage Hard Brew Orange Peel ja Garage Hard Brew Ginger.
Tämän jälkeen kotia päästyäni kävin ennakkoluuloni kanssa seuraavanlaisen keskustelun, kun otin nämä juomat maistoon.
Jaska: Hei ennakkoluuloni! Katsos mitä ostin, vaikka käskit jättää ne hyllyyn.
Ennakkoluuloni: Mitä vittua! Tuohan on Garagea ja sä oot olutblogisti! On tainnut auringonpimennys sumentaa näkösi?
Jaska: Tämä on olutta.
E: Ei helvetissä ole. Se on sellaista limulonkerosiideri hässäkkää. Alkoholillista limonaadia.
J: Tässä tölkissä lukee ”It’s lager beer” Katso vaikka ja takapuolella lukee Olut, öl.
E: Nyt ovat onnistuneet kusemaan kunnolla Jaskaa silmään. Tuo ei ole olutta nähnytkään.
J: Äläs nyt. Tässä lukee ainekset ja siinäkin oluiden raaka-aineita kuten ohramallas ja humala. On siinä kyllä panimosiirappiakin ja muita aromijuttuja.
E: En edelleenkään usko, enkä kyllä halua tuota maistaakaan. Jos se on olutta, niin ei se ainakaan hyvää ole.
J: Mulla on nyt kädessäni nämä tölkit ja toisessa on lageria, joka maustettu inkiväärillä ja toinen appelsiininkuorella. Eli nämä on oluita. Niissä vaan sattuu olemaan lisättyjä aromeja.
E: Eli hömppäkaljaa!
J: Älä tuomitse ennen kuin maistat. Isketäänpäs eka tölkki auki ja katsotaan miltä maistuu Garage Hard Brew Orange Peel.
E: Ei mun tarvii sitä maistaa, kun tiedän, että se on peruslageria, jossa keinotekoiselta maistuvaa appelsiinin kuorta. Case closed! 
J: Tuoksu mausteinen ja appelsiinin kuori tulee esille. Harmi vaan, kun se ei ole aidon tuntuinen. Tässä hyvä ennakkoluuloni olit oikeassa.
E: No helvettiläinen. Olen aina oikeassa ja sinä olet pösilö. Maistappa sitä, niin saan naurut.
 -Yhden kulauksen jälkeen.-
J: Vetinen, keinotekoinen ja jopa etovan makuinen viritelmä. Loppumaussa hiven leipäistä mallasta, mutta muuten on kyllä pahinta mitä olen pitkään aikaan suuhuni tunkenut. Miksi epäilinkään sinua ennakkoluuloni ja kehoituksistasi huolimatta maksoin tästä kolme euroa?
E: HAAAHHAAHHAAAAAA! Olen aina oikeassa ja kun minua et kuuntele, niin silloin ostan näitä random juomiasi. Olet hölmö.
J: No eipäs nyt heitetä kirvestä kaivoon. Meillä on vielä tuo inkivääriversio maistamatta. 
E: Ei meillä, vaan sinulla. Maista vaan herra blogisti ihan yksinäsi tuo limusi.
-Sitten aukesi toinen tölkki ja kaatui lasiin.-

J: Keinotekoista inkivääriä ja hieman simainen tuoksu.
E: Hörpi hörpi äläkä siinä spekuloi.
J: Samalla kaavalla mennään ja ei kyllä sytytä yhtään. Inkivääristä on vain pieni tuntuma mukana, eikä se kyllä anna kuin tekohengitystä kehnolle juomalle. Tämäkin on kerta kaikkiaan huono juoma.
E: Olisiko nyt korkea aika kertoa, että kuka oli taas kerran oikeassa? 
J: Pakko myöntää, että jos olisin mennyt ennakkoluulojeni mukaan, niin  nämä juomat olisivat jääneet kaupan hyllylle. Olit ennakkoluuloni taas kerran oikeassa ja näilläkin rahoilla olisi voinut ostaa, vaikka maistuvia pienpanimo-oluita.
Loppuvinkkinä: 
Maistakaa oluita ennakkoluulottomasti. Ennakkoluulot ovat hyvä hälyttävä mittari, jota kuitenkin kannattaa ostopäätöstä tehdessä kuunnella. Aina kuitenkin kannattaa ottaa asioista selvää, eikä ostaa sikaa säkissä. Olutsivustot, kuten Olutopas.info ja Ratebeer.com ovat mitä mainioin tapa selvittää, että onko joku olut mahdollisesti sinun makuusi sopiva. Samalla myös me olutblogistit omalla panoksellamme yritämme antaa vinkkejä.
Huomio, että tilanne oli tosi, vaikka vähän kieliposkella kirjoitettu 🙂

4 thoughts on “Garage Hard Brew Orange Peel ja Ginger – Jaska vs. Ennakkoluulot

  1. Kuulostaa Iinekseltä (Jaska) Aku-Ankka (pessimisti��)vedin ite tänään ton Orangen. Fliisu erikoinen. Sitä itteä mitä etiketti lupaa.

  2. Oli kyl aika hirvee viritelmä tämä. Kuvailisin itse sanoin maustettu vissy. Paitsi että ne maustetut vissyt maistuu paremmalta. Olut / mallas / humala ei maistu alkuunkaan. Ei jatkoon.

  3. No, nää nyt tuli molemmat maisteltua…ja todettua molemmat lähinnä nuoriso-kaljoiks, valtsun kassi ja vappukalliot jne. Oikeiden oluiden kanssa näillä ei juurikaan ole tekemistä vaikka jätettäis noi ylimääräset esanssitkin vielä veke, tuskin tulee kovin pitkää elinkaarta näille.

  4. Oli kaupassa heikko hetki ja menin ostamaan tätä. Täytyy sanoa, että onnekseni pelkäsin pahempaa ja saan nyt pettymyksen nieltyä helpommin. Maku on kyllä aika vetinen ja mitäänsanomaton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *