Saimaan Brewer’s Special Belgian Wheat

Saimaan Brewer’s Special Belgian Wheat

Olutopas.info – Arvio 


Saimaan Juomatehdas toi tässä lähipäivien aikana maitokauppojen valikoimiin neljä uutuusolutta ja itsekin pääsin niitä maistamaan saatuani panimolta paketin kotia. Ensimmäisenä testiin otin Brewer’s Special –sarjan alle tulleen oluen nimeltä Belgian Wheat. Aikaisemmin tähän olutsarjaan oli tullut IPA ja Red Ale, joista omaan makuuni Red oli erittäin mainio maitokauppaolut.

Tässä on muuten videopätkää, jossa isäukkoni kanssa testataan tuo yllämainittu Red Ale

Belgian Wheat on suodattamaton belgialaistyylinen pintahiivaolut. Amerikkalaisilla humalilla Cascadella ja Columbuksella kevyesti humaloitu ja pomeranssilla & korianterilla maustettu Witbier. Speksien perusteella kyseessä voisikin olla olut, joka maistuu kesällä hemmetin hyvin. Otetaanpas maistoon ja katsotaan onko asia näin.

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Witbier

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 15,0 EBU

Kantavierre: 12,5 %

Väri: 12,0 EBC

Humalat: Columbus ja Cascade

Maltaat: Pilsner- ja vehnämallas

Fiilikset:
Samea vaalean keltainen olut melko pienellä vaahdolla.

Tuoksultaan hedelmäinen, banaaninen ja mausteinen. Korianteri on mukavasti esillä ja tuoksu on hyvin miellyttävä.

Makumaailma nitoutuu yhteen belgialaisen hiivan, pehmeän hedelmäisyyden ja mausteisuuden ympärille. Kevyt olut, joka tarjoaa virkistävän makukokemuksen. Sitrushedelmää on myös maussa mukana, mutta melkoisen hennolla otteella.

Kesäinen juoma maitokaupan puolelta ja tulen varmasti ostamaan uudestaan. Itse tykkäsin tästä erittäin paljon ja onkin tervetullut olut maitokauppojen valikoimaan.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 37/50

One thought on “Saimaan Brewer’s Special Belgian Wheat

  1. Minun suuhuni tämä kyllä maistui ihan "vuohelle". Mutta sellainenkos suodattamaton belgialaistyylinen pintahiivaolut ylipäätän on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *