Ruusuja ja risuja Jaskalle!

Ihan mielenkiinnosta herättelen tällaista ilmoille. Olen kirjoittanut blogiani kaks ja puol vuotta ja ajattelin kysellä teiltä blogini seuraajilta, että kuinka tämä blogi on teille maistunut.

Nyt saatte vapaasti antaa palautetta, joko risuja tai ruusuja! Kertokaa mikä on hyvää, mikä turhaa ja mitä haluatte lisää!!!

Jos haluatte antaa palautetta muuten kuin julkisesti, niin sitten vaan postia osoitteeseen: jaska(ät)jaskankaljat.fi

Kiitoksia jo etukäteen kaikista kommenteista!

20 thoughts on “Ruusuja ja risuja Jaskalle!

 1. Liikaa mainostusta erityisesti fabossa. En pidä mitenkä kokoajan on joku kysely menossa. Ne ei näytä myöskään aidosti kiinnostavan ketään.

  Jutut ovat hyviä, mutta niitä toivottaisiin esim tietyille viikonpäiville. Tyyliin että join tätä päivänä nönö ja se julkaistaan ke, ja sitten join nönö ja se on perjantaina. Sitten pieniä yllätyksiä muuten vaan.

  Panimovierailut ovat hyviä, mutta olisi kiva myös nähdä samassa mitä panimot tekee – ts pisteinä niiden oluet.

  Todella onnistunut blogi, itse tykkään paljon lukea.
  Palataan taas kun nähdään!

  YT
  Juho Snellman

  1. Kiitos palautteesta!
   Facebook -mainostaminen tulee jatkossa olemaan vielä kiivaampaa, kuin aikaisempina vuosina ja tämä johtuu pelkästään siitä, ettei esim. panimot saa enää tuoda juttujaan esille.

   Kyselyitä olen pitänyt sen vuoksi, että saadaan pidettyä hommaa aktiivisena ja, että lukijat pääsevät itse valitsemaan mitä haluavat lukea. On tässä myös se, että välillä en osaa itse päättää mistä julkaisen juttua 🙂

 2. Liika huutomerkkien käyttö ärsyttää todella paljon. Junttia.

  Olutarvioissa ei itsessään mitään vikaa, ehkä vähän turhanlaista hehkutusta sosiaalisessa mediassa. Juomasuositukset ja Jaskankaljat on käytännössä sama juttu, mikä ei ole ollenkaan hyvä asia.

  1. Kiitos palautteesta.
   Itse en ole edes tajunnut, että käytän liikaa huutomerkkiä, mutta se on hyvä että tuli selville. Näiden juttujen vuoksi halusinkin kysellä palautetta, kun sitä sokeutuu omiin juttuihinsa 🙂

   Tulen jatkossa pitämään nuo kaksi Facebook -sivua erillään toisistaan. Muutamia poikkeuksia tietenkin tulen tekemään 🙂

 3. Samaa mieltä tuosta Jaskankaljat ja Juomasuositukset. Ei pitäisi sotkea ollenkaan toisiinsa. Nyt käytät sitä kanavaa turhaan puskaradiona. Pidä ne täysdin erillään.

  Kieliopissa on erittäin paljon petrattavaa. Tosin tahtisi on nyt kova ja määrä korvaa laadun.

  1. Kiitoksia palautteesta.
   Tulen jatkossa pitämään nuo kaksi Facebook -sivua erillään toisistaan. Muutamia poikkeuksia tietenkin tulen tekemään 🙂

   En ole ikinä osannut kirjoittaa ja pilkut eivät mene oikeille paikoilleen. Ei tullut äidinkielentunnilla kuunneltua, niin nyt siitä kärsii lukijani.

 4. Minäki sitä mieltä et Juomasuositukset ja jaskankalja eri jutuilla. Muuten ok juttuja.

  1. Kiitos palautteesta.
   Pidän nuo Facet jatkossa erillään, mutta muutamia poikkeuksia tulee 🙂

 5. Huutomerkeistä ja kieliopista minusta turha sen enempiä nillittää. Vaikka säännöllisesti huvittaa sanan "hedelmäinen" korvaaminen "hedelmällisellä" (:D), niin ei se nyt mitään oikeasti haittaa. Mielestäni blogissa on hyvä, persoonallinen ja ennen kaikkea fiilistelyyn keskittyvä meininki ja Jaskan "hehkuttaminen" sopii siihen oikein hyvin. Samoin ajoittainen ylimääräinen huutomerkki ja kielioppivirhe!

  Plussaa myös erilaisista "featureista" mitä olet tässä vuosien varrella kyhäillyt. Ei pelkkää reittausta, vaan on olutmatkaa, suosituksia, ABC:ta, panimovierailuita ja esittelyartikkeleita, ym. Toiset onnistuu paremmin kuin toiset, jne. mutta monipuolinen sisältö on kova valttikortti tässä olutblogien runsaudessa mikä netissä vallitsee.

  Blogikirjoitukset myös näyttävät hyviltä: selkeästi jaoteltuja artikkeleita, toimivat kappalejaot, boldaukset ja underlinet hyvin hyödynnettyinä, paljon kuvia. Luotettavan mukavaa luettavaa.

  Kritiikkinä sitten pieni kotiinpäinkääntyneisyys. Usein meinaa jäädä fiilis, että suomalaisten pienpanimo-oluet saavat kyllä kaverilisää arvosteluissasi! Ymmärrän sikäli, että olet panimoiden kanssa paljon tekemisissä, panijat ovat kavereita/tuttuja ja sitten vähän kotimaanostalgiaa kaveriksi, niin saattaa vaikuttaa hyvinkin arvioihin. Mutta sen verran heikosti on ollut yhteensopivuutta omiin maistelukokemuksiini, että en välillä tulee suhtauduttua sitten kriittisemminen suomalaisten oluiden reittauksiisi. 😀 Toisaalta kaikki käytämme tuota arvosteluskaalaa omalla tavallamme, ja pääsääntöisesti olen kokenut, että sinun tapasi on varsin toimiva.

  Hyvää blogivuotta 2015! Mielelläni jatkan blogisi seuraamista jatkossakin.

  T. otornber

  1. Kiitos palautteesta.
   Olen kyllä pyrkinyt pitämään jokaisen oluen samalla viivalla ja olla suosimatta ketään. Olut oluena that's it! Sillä ei ole mitään väliä onko kaveri tehnyt oluen vai joku muu. Jos se itselleni toimii, niin silloin se toimii.

   Mielelläni kuulisin esimerkkejä olutarvioista, joissa olen vetänyt "kotiapäin".

   Kiitoksia kehuista! Lämmittää mieltä 🙂

   Hyvää olutvuotta 2015

 6. Ruusuja erityisesti juomalistoista, se on ollut selvin vahvuus.

 7. Äskeisestä kommentista unohtui risut: Voiin mainita myös tuon kotiinpäinkääntyneisyyden. En tiedä kuinka tarkoitettua se on, mutta räikeää se joka tapauksessa on. Sama kyllä koskee kahta muutakin olutblogia, mutta naurettavaa se kuitenkin on.

  1. Tästä kuulisin mielelläni lisää eli jos on joitain esimerkkejä arvioista joissa vedetään kotiapäin, niin mielelläni niitä voisin katsoa

 8. Missä olutblogissa ei ole kotiinpäin vetämistä???? Koittakaapas löytää. Samoin missä on panostettu kuviin eikä väkisin väännettyihin kännykuviin? Ei taida olla. Missä hyvä kielioppi? Ehkä kieliopillisesti hyviä löytyykin.

  1. Kiitos palautteesta!
   Kotiinpäin vetämisestä mielelläni kuulisin esimerkkejä.

 9. Blogin oma panos olutkulttuurin edistämiseen on ollut mainio, ja näkyvyydet mediassa ovat olleet hienoja saavutuksia. Plussaa myös väsymättömästä kirjoitustahdista. Blogissa on tekniset asiat kunnossa tageja ja mobiilileiskaa myöten, eikä mainoksia tarvitse katsella. Kuvien laatu on myös mielestäni hyvä. Sosiaalinen mediakin on vähintään riittävän hyvin hallussa.

  Lueskelin jokin aika sitten pari vuotta vanhoja blogimerkintöjä ja niissä on otain viime aikoina kadoksissa ollutta rentoa rokkaavuutta. Esim tämä: http://jaskankaljat.blogspot.fi/2012/10/aecht-schlenkerla-rauchbier-urbock.html Tykkäsin siitä maanläheisestä lähestymistavasta jossa ajatus välillä karkasi sivuraiteille ja tuotiin enemmän esille omia odotuksia ja fiiliksiä, peilattiin arvioitavaa olutta aiemmin maistettuihin samantyylisiin, joita yleensä ei ollut monia. Nyt kun kokemuspohjaa on sadoista oluista, voisi sitä hyödyntää enemmän.

  Kieliopin taso häiritsee minuakin, mutta rennommanpuoleisissa teksteissä se ei haittaa. Virallisena tiedotuskanavana toimiminen esim. festareiden juomalistojen julkaisemisen muodossa on tärkeää työtä, mutta muuten virallisemman oloiset tekstit kärsivät kieliopin tasosta. Esim. festariraportteja ja panimovierailujakin voisi kirjoittaa vielä rennommin täysin subjektiivisesta ja omannäköisestä näkökulmasta. Olut ABC:täkin olisi voinut peilata enemmän omiin kokemuksiin, nyt siellä jopa suositellaan Cream Alea, jota ei ole maistettu.

  Ulkomailta tilattujen oluiden reittaamisessa on vielä ainakin toistaiseksi vähän sama klangi kuin kotioluiden reittaamisessa – tylsää lukea oluesta, jota ei itse voi maistaa. Toki netistä tilaaminen yleistyy koko ajan ja arviot ehkä rohkaisevat lukijoita tilaamaan? Silti kuitenkin suuri osa ostaa vielä oluensa Alkosta, ja blogien kautta olisi hyvä saada osviittaa siitä, mitä ostaa ja mitä jättää hyllyyn.

  Suoraan copypastetut lehdistötiedotteet ja alennuskoodien mainostus on myös sellaista jäykistelyä, mitä en haluaisi rennolta olutblogilta nähdä.

  Ei muuta kuin lisää olutta lasiin ja tekstejä nettiin, kippis! 🙂

  PS. Lisää Kala-Harria vierailevaksi tähdeksi!

  1. Kiitos Andylle palautteesta.
   Viime hetkien rentous on ehkä hieman kateissa, kun on ollut hieman kiirettä vähän joka sektorilla. Tämä väkisin heijastuu juttuihini, enkä saa täysillä sieluani tungettua tämän hetken juttuihin.

   Kielioppi on itselleni se hankala juttu, mutta vähitellen yritän sitäkin petrata. Olut ABC:ssä pyrin antamaan lyhyissä jutuissa mahdollisimman paljon tietoa pienessä paketissa ja tuo Cream Ale oli ehkä vähän hölmö laittaa. Jatkossa jätänkin sellaiset tyylilajit aluksi pois jos ei ole itselle juurikaan tuttuja.

   Kiitoksia vielä kertaalleen rakentavasta palautteesta ja kippis!

   ps. Lisää KalaHarria tulossa, kunhan hänen kanssa törmäillään 🙂

 10. Ollut mukavaa ja mielenkiintoista lukea ja etenkin kirjoitustahti miellyttää. Huutomerkit eivät ole useinkaan tarpeellisia ja ne vähän häiritsevät, en tykkää että huudetaan 🙂 kielioppia en lähde nyt liikaa kommentoimaan, mutta kappalevälejä voisi lisätä, menee vähän puuroksi välillä lukeminen kun on paljon tekstiä samassa kappaleessa.

  Seuraan itse kuitenkin enimmäkseen RSS-feedin kautta, joten ulkoasulla ei ole väliä. Sivuston puolella lukeminen on selkeää, vaikka en Bloggerin kilometrin mittaisia tagilistauksia sivupalkeissa arvostakaan. Klooni-Jaska yläosassa huvittaa jostain syystä. Muuten hyvä, selkeä perusulkoasu.

  Arvioissa plussaa mm. ostopaikka, monesti harmittaa olutblogeissa kun on jäänyt mainitsematta ja itsekin haluaisi kokeilla. Asiantuntevia arvioita ja kun unohdetaan pikkuviat kuten merkityksettömät kielioppivirheet niin asiantuntemushan sieltä paistaa läpi ja usein tuleekin viitattua kirjoituksiisi juuri sen takia.

  En ymmärrä mistä revit aikasi, perheenisä kun olet itsekin käsittääkseni. Toki valintakysymyksiähän nämä ovat, jostakin on aina karsittava. Koska itse en juuri olutmatkoja tai panimovierailuja kerkeä tehdä, niistä on aina mukavinta lukea ja niitä toivon lisää.

  Kiitos blogista, jatka vain samaan malliin!

  1. Kiitoksia Rolle palautteesta.
   Pitääpä seurailla noita huutomerkkejäni, kun ne häiritsevät 🙂
   Itsekään en tuosta törkeän mittaisesta tagilistasta välitä, vaan se on aivan paska. Siihen pitäs laitella joku jossa ois esim. alasvetovalikot tms. en ole vaan ehtinyt paneutua asiaan.

   Aika on kortilla, joten välillä menee illat melko myöhään, kun juttuja kirjoittelen. Kahden lapsen isänä ja töissä käyvänä blogiaikaa on ainoastaan iltaisin. Blogijutut tulevat vasta kaukana perheen jälkeen, joten päivät menee perheen parissa 🙂 Yöunet taitaa olla se mistä tällä hetkellä karsin.

   Minä jatkan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *