CAP Shot In The Dark

CAP Shot in The Dark

Olutopas.info – Arvio 

Portterit ovat olleet jo vuosikausia itselleni yksi niistä oluttyyleistä, jonka tehtävänä on tarjota nautinnollinen oluthetki, jossa kohtaavat ainoastaan olut ja maistelija. Nämä Tummat ja paahteiset juomat antavat parhaimmillaan mitä ikimuistoisimpia elämyksiä. Loistavia esimerkkejä löytyy myös täältä kotimaastamme ja onhan Suomessa pitkät perinteet Porttereiden valmistamisesta.

Loistavia suomalaisia Porttereita:
Malmgård Huvila X-Porter
Sinebrychoff Porter
Pyynikin Käsityöläispanimo Vahvaportteri

Loistavia ulkomaalaisia Porttereita:
Anchor Porter
Fuller’s London Porter
Founders Porter
Nøgne Ø Porter

Jokainen näistä yllämainitusta on itselleni tarjonnut loistavia makuelämyksiä, joiden pariin on mukava palata yhä uudelleen. Mennäänpäs sitten tarkastelemaan tätä ruotsalaisen CAP Breweryn Portteria, että pääseekö jatkossa noiden jo mainittujen kanssa listoille.

CAP on melko uusi ruotsalainen craftbeer –panimo, jonka oluita olen tavannut muutamaan otteeseen Helsingin suunnalla. Panimon panostus IPA –kategoriaan kantaa nimeä Exciter IPA, joka pariinkin otteeseen nautittuna on tarjonnut mallikkaan suorituksen tyylilajissaan. Nyt on aika ottaa tarkempaan syyniin olut, jonka nimi Shot In The Dark vie väistämättömästi ajatukseni Ozzy Osbournen saman nimiseen kappaleeseen. Ozzyn kappale nousi vuonna 1986 Billboardin Hot 100 –listalla sijalle 68 ja nyt on aika katsoa kuinka tämän CAPin veto pärjää vuonna 2015 Jaskan listalla.

Panimo: CAP Brewery

Maa: Ruotsi

Tyyli: Portteri

Voltit: 5,0 %

Humalat: Bramling Cross, Galaxy ja Chinook

Fiilikset:
Melko lyhyt vaahtoinen ja väriltään tummanruskea, joka taittuu hieman punertavaksi. Tuoksusta löytyy makeaa maltaisuutta, paahteisuutta, kahvia ja lakritsia. Tuoksun makeus on jopa hieman etovan makea. Maussa makeus ei ole niin voimakas, joka on hyvä juttu. Ensimmäisenä tulee mieleen kylmä kahvi. En tarkoita, että maistuu yhtä pahalta, kuin kylmä kahvi. Kahvin kanssa tulee esiin vahvasti lakritsi, jota on sitten erittäin paljon. Runko jää melko kepoiseksi, eikä jaksa kannatella kaikkia tämän oluen tarjoavia makuja. Humalointi menee Black IPAn puolelle. Tää jää kyllä eittämättä pliisun oloiseksi, eikä tarjoa sitä nautinnollista oluthetkeä, joita olen tottunut Porttereiden kanssa kokemaan.

Etiketti lupailee räjähtävää tykitystä, mutta lopputulos jää suutariksi. Tämä ei tule omissa listauksissa pääsemään lähellekään kärkikahinoita, vaan unohtuu melko nopeasti.

Kyllä/Ehkä/Ei: Ei. Porttereita nauttiessa kaipaan enemmän oluelta luonnetta.

Mistä: Sain kaveriltani.

Tilanne: Juotu 28.12.2014. Sunnuntai-iltana viikon viimeisenä oluena.

Tyylissään: Tyylilajissaan jää melko vaisuksi esitykseksi. 2/5

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 31/50

Kolme sanaa: Vaisuhkon oloinen portteri

Kuva: www.capbrewery.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *