Omnipollo Nebuchadnezzar

Omnipollo Nebuchadnezzar

Olutopas.info – Arvio 

Nyt se sitten vihdoin ja viimein on lasissani. Ai siis mikä? No Omnipollon Nebuzh… eiku Nebucthad… eiku, perkele Omnipollon Nebu. Onpa muuten oluelle isketty hankala nimi. Tuossa on varmaan varmistettu, ettei tällaista loistavaa olutta pysty tilaamaan reilussa humalatilassa, jolloin juoma menisi aivan hukkaan. Nebuchadnezzar on valmistettu kotioluen pohjalta ja reseptiä on skaalattu vaan suurempaan muottiin mahtuvaksi, mutta ilman minkäänlaisia kompromisseja. Tämä on itseasiassa kyseinen panimon ensimmäinen olut, jota maistelen ja taitaakin olla panimon parhaimmistoa. Tämä olut on jo jonkin aikaa ollut Top 5 Wanted –listallani.

Tarkempaa tästä panimosta löytyy Olutkellarin jutusta: Omnipollo-ilmiö ja Omnipollo Leon

Panimo: Omnipollo (Pantu: De Proefbrouwerij)

Maa: Ruotsi

Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,5 %

Fiilikset:
Kullankeltaisen oluen päälle rakentuu kolmen sormen vaahto. Sitrushedelmä näykkäisee nenän päästä ja männynoksa heilahtaa päin näköä. Tropiikin hedelmiä tulee pari sankollista. Maussa alussa suuhun kaatuu makeaa mallasta, mutta juurikin sopivasti, eikä mitään liian ällön makeaa. Tämän jälkeen sitruksinen humalointi iskee vahvasti. Jälkiliuku on hyvin greippinen. Kuivahko DIPA, joka toimii erittäin hyvin. Katkerot iskevät eiliseen Lagunitas Hop Stoopidiin nähden huomattavasti tiukemmin. Loistava, muttei aivan loistavin. Humalan nälkään täsmäase.
Kyllä/Ehkä/Ei:
Kyllä vaan kyllä! Onneksi ostin näitä kaksi pulloa.

Mistä: Tilasin Saveur Bierestä

Pisteet:

Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 41/50

Kolme sanaa: Tiukkaa humalaa Ruotsista

2 thoughts on “Omnipollo Nebuchadnezzar

  1. Damn! Olin ihan varma et nyt tulee yli 45p. Sen verran kova olut kyseessä. Miten tuliki hirvee jano just ja kaikki nebut juotu kaapista. Pitää varmaan ottaa lohdutuspalkinnoks Evil twinin Molotov cocktail…

    1. Loistava olut kyseessä ja erot ovat pieniä. Tämä oli maultaan erittäin hyvä 9/10, mutta tuoksu hieman antoi takapakkia ja jäi 8/10. Eilinen Hop Stoopid meni kirjoissani tän edelle, koska oli tasapainoisempi tapaus. Pari vuotta sitten tää olis saanut lähemmäksi 45 pistettä, mutta täydellisen tasapainoiset oluet on itselleni sellainen, joita juodessa pisteitä ropisee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *