Lagunitas Hop Stoopid

Lagunitas Hop Stoopid

Olutopas.info – Arvio 

Tämän vuoden Olut & Viski Expo oli ensimmäinen mesta, jossa tätä Lagunitas Brewing Companyn olutta pääsin Brew Seekerin –tiskillä maistamaan. Yksi hörppy ja rakastuin välittömästi. Voimakkaasti humaloitu olut, jossa mallastakin oli raaskittu heittää keittoon oikein olan takaa. 102 EBUa saa hatun nousemaan päästä kunnioituksesta, mutta maistellessa olutta hattu ei lennä päästä räjähtävän humalan vuoksi. Nyt kotioloissani minulla on edessäni 0,65 litran pullo tätä loistavaksi olueksi todettua lientä, joten korkki edestä pois ja katsomaan, että olenko Hop Stoopid!

Panimo: Lagunitas Brewing Company

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,0 %

Katkerot: 102 EBU

Fiilikset:
Kestävä ja kuohkea vaahto jättää reilusti kaunista pitsiä lasin reunoille. Väriltään kirkas vaaleankeltainen. Tuoksussa tasapainoilee makeahkon puoleinen karamellimallas ja havumetsäinen humala. Maussa hurjat 102 EBUa eivät hyökkää kimppuun, vaan tähän on tuupattu sen verran mallasta, että voimakas humainti ei pääse aivan vapaasti riehumaan. Humalointi taittuu hieman ruohoisuuden puolelle, mutta melkolailla mennään havujen havinen ja sitrushedelmien saattelemana maaliin asti. Hedelmät ovat suoraan trooppisesta sademetsästä ja niitä on heitetty tämän oluen sekaan hemmetisti! Tasapainoinen Tupla IPA ja voinen sanoa, että aivan sieltä parhaimmasta päästä. Katkeroiden ei tarvitse (pidä) iskeä tajua kankaalle, vaan kun isketään näin taitavasti homma balanssiin, niin tämä 0,65 litran pullo rupeaa tuntumaan jopa pieneltä, kun tätä hamuaa lisää ja lisää. Loistavan panimon loistelias taidonnäyte!

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Eipä tästä paljon enää Tupla IPA parane!

Mistä: Tilasin Saveur Bierestä

Pisteet:

Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 44/50

Kolme sanaa: Iso pullollinen mahtavuutta

5 thoughts on “Lagunitas Hop Stoopid

  1. Kun juot yksin 0.75 litran olutta jossa on noin 11-13% niin kauanko menee aikaa pullon nauttimiseen vai laitatko korkin kiinni ja pullon takaisin jääkaappiin ja juot myöhemmin päivän aikana?

    1. Tuollaisen 0,75 litran pullon nautiskeluun voi hyvin varata vaikka koko illan! Yleensä otan ensimmäisen lasillisen ja riippuen oluttyylistä, niin laitan korkin kiinni ja jääkaappiin tai sitten jätän huoneenlämpöön. Ajallisesti jos pitäisi sanoa, niin se on jotain 2 – 4 tuntia. Riippuen oluesta.

    2. Tämä arvioinnissa oleva olut oli 0,65 litran pullossa ja tyylilaji sellainen, että meni kurkkuun vikkelämmin 🙂

  2. Niin ajattelin vaan että tuskin se makuun ehtii vaikuttaa jos sitä muutaman tunnin säilyttää avattuna jääkaapissa. Turhan iso pullokoko tuo 0.75 vahvoille oluille.

    1. Ei se kyllä juurikaan vaikuta ainakin jos iskee korkin kiinni. Isot pullot on loistava valinta jos porukalla istuu iltaa, niin voi monelle jakaa pulloista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *