Nøgne Ø Kriek Of Telemark

Nøgne Ø Kriek Of Telemark

 Olutopas.info – Arvio

Ensi tyypit tähän Nönjeen hedelmäolueeseen sain Olut & Viski Expossa ja tykästyin kerrasta. Siellä maistelin Telemarkkia pariinkin otteeseen ja seuraava maistelukerta tapahtui Joensuussa 60’s Palaverissa. Tämän oluen valmistuksessa on käytetty norjalaisia hapankirsikoita, jotka on poimittu Gvarvin kylästä, joka sijaitsee Telemarkissa. Tässä on oluessa on kirsikoiden lisäksi, joku salainen ainesosa, jota panimo ei ole paljastanut.

Olut on tuoksultaan oletetun kirsikkainen ja tästä puuttuu se ällö makeus, joka monesti pilaa oluet, jossa on kirsikkaa. Makeutta löytyy, mutta pysytään sallittavissa määrissä. Happamuus on jo sierainten kosketeltvissa. Marjamehuisiakin fiiliksiä tulee ilmoille. Ensipuraisusta lähtien sopivan hapan ja kirsikkaa ammennetaan reilulla kädellä. Maanläheinen ja marjaisa. Maltaisuutta hieman taustalla ja sellaisia pieniä Berliner Weisse viboja eli maitohappoisia elementtejä voi poimia tästä tai ainakin minä poimin 🙂

Kaikin puolin loistava olut. Itselleni tällä hetkellä uppoaa parhaiten happamat oluet ja tämä oli juuri sellainen mistä tykkään.

Panimo: Nøgne Ø

Maa: Norja

Tyyli: Hedelmäolut

Voltit: 7,0 %

Katkerot: 25,0 EBU

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Kannattaako: Jos tykkäät happamista oluista ja kirsikasta, niin tämä on sun olut. Paras hedelmäolut mitä olen tähän mennessä juonut.

Pisteet: 42/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *