Hornbeer Caribbean Rumstout

Hornbeer Caribbean Rumstout

 Olutopas.info – Arvio

Olen rommin- ja oluen ystävä, joten tanskalaisen Hornbeerin RommiStout jo maistamatta kuulostaa minun olueltani. Tämä olut on tammitynnyri kypsytetty 11 prossanen Imperial Stout, jonka sekaan on heitetty rommia.I’m ready!

Olut kaatuu lasiin reilulla vaahdolla ja ulkonäkö hivelee silmiä. Tältä näyttää kaunis olut. Ensi nuuhkaisulla selviää, ettei tuo rommin käyttö ole mitään paskan jauhantaa, vaan rommi tulee esille vahvasti, muttei homma kuitenkaan karkaa näpeistä. Vahvaa kahvia ja paahteisuutta siinä rommin kyljessä sekä tuoksussa, että myös maussa. Alussa jotenkin tuntuu, että nyt ollaan huikean hienon oluen äärellä, mutta lopulta otamme huikea –sanan pois ja mennään tuolla hienolla. Makeutta löytyy aimo annokset ja mausteita on yhden maustehyllyllisen verran. Humalointi voimakasta, mutta alkoholi tulee esille vielä voimakkaammin. Ei niin pehmeä mitä olisin toivonut. Tässä varmaan etiketin teksti, että säilyy mainiosti kellarissa useita vuosia, niin pitää paikkansa. Tää paikka vaan ei ollut auki, niin pitkään. Kyllä ne valomerkin jälkeen viimeistään pihalle ajavat ja ei viitsinyt penkin alle jemmata. Lopputuloksena hieno olut, mutta ei aivan maaliin päässyt ansaitakseen huikeuden –mitalia.

Panimo: Hornbeer

Maa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 11,0 %

Kantavierre: 24,1 %

Katkerot: 74,0 EBU

Väri: 270,0 EBC

Mistä: 60’s Palaver (Joensuu)

Kannattaako: Vahvojen oluiden eli juuri tällaisten Imperial Stoutien ystäville. Myös rommin ystävät saavat tältä oluelta paljon. Tämä on Iso olut isolla Iillä.

Pisteet:
38/50

Muiden arvioita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *