Jouluolut 2014 – Beer Hunter’s Mufloni Talviporter

Beer Hunter’s Mufloni Talviporter

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Aloitetaan tämän vuoden Alkon jouluolueiden läpikäyminen suomalaisin voimin ja otetaan maistoon porilaisen Beer Hunter’sin Mufloni Talviporter. Maistoin tätä ensimmäisen kerran Olut & Viski Expossa ja tein videokameran ääressä arvion tästä oluesta. Silloin olut oli lähes jääkylmää ja hyvin sulkeutunut, mutta kyllähän sieltä juttuja löytyi. Mielenkiinnolla odottelen, että jossain vaiheessa pääsen näkemään tämän videopätkän, jossa aluksi rauhallisesti puhuin oluista ja olutblogeista. Sitten siirryin kertomaan suomalaisista pienpanimoista ja lopulta haukuin kaikki Suomen päättäjät ja puolet verisuonistakin katkesi päähän 🙂 Eli perussettiä!

Nyt kuitenkin testaamaan tätä olutta!

Panimo: Panimoravintola Beer Hunter’s

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 6,0 %

Kantavierre: 15,1 %

Katkerot: 46,9 EBU

Väri: 188 EBC

Humalat: Nugget-, Cascade- ja Centennial

Maltaat: Pilsner-, vienna-, tummat ale- ja karamellimaltaat ja paahdetut ohrat

Ulkonäkö: Oluen pinnalle muotoutuu kolmen sormen mittainen vaahto, joka viihtyy oluen pinnalla ja jättää jälkeensä vahvan pitsin lasin reunoille. Olut on väriltään musta.

Tuoksu: Tuoksultaan palaneen paahteinen, hieman turvesavuinen ja humalointi iskee sitruksen voimin. Ekat fiilikset on, että lasissa on Black IPA. Mukavan pehmeä ja hieman kuiva tuoksu.

Maku: Pehmeä, paahteinen, kahvia löytyy parin ison kupillisen verran. Jälkiliuku on hyvin sitrus –painotteinen ja humalointi jää elämään suuhun pitkäksi aikaa. Kuiva Portteri. Melko matalahiilihappoinen.

Tuomio: Helposti juotava Portteri ja mieluummin olisin maistanut huomattavasti tuhdimpaa. Nyt tämä oli hieman kevyt. Makumaailma on kyllä täysin kondiksessa, eikä moitteen sijaa löydy. Kahvisuus oli vahvaa tässä ja toimi hyvin

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä tämä mainio Portteri on ja onneksi on vielä toinen pullo jemmassa, niin voi sitten jouluna maistaa uudestaan!

Mistä: Alkosta kävin ostamassa.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Kolme sanaa: Kahvinen Portteri Porista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *