Olut Expo 2014 – Moët Hennessy Suomi Oy:n juomalista

Nyt on vuorossa seuraava viskilista Olut & Viski Expoon ja näytteilleasettajana toimii Moët Hennessy Suomi Oy. Niinkuin edellinen lista, niin tähänkin luonnehdinnat on laatinut mushiMALT -blogin Nikolas. Samat selostukset löytyvät myös täältä! Pitemmittä puheitta listan kimppuun ja lukemaan, mitä Nikolas on näistä juomista irti saanut!

Viimekertaisesta UISGESta puuttui ainakin yksi mielenkiintoinen edustus ja se oli Ardbeg ja Glenmorangien valikoima. Toinen näistä tislaamoista nauttii sellaista mainetta, että heikompia itkettää. Melkein sama mitä markkinoille lyödään ulos, kaikki menee. Arvatkaa kumpi?
Möet Hennessy Finlandin viskiedustus näyttää tähän tapahtumaan ainakin paremmalta ja vahvuus on oheisen listan mukainen.
ARDBEG
Ardbeg Ten Years old
Kaipaako tämä viski edes mitään esittelyjä? Kaikkien vähänkään viskeistä kiinnostuneiden pitäisi tämä jo tuntea. Niille jotka ei vielä tunne, on aika korjata asia. Disclaimer: saattaa sisältää fenoleja.
Ardbeg Corryvreckan
Kun TEN on tuttu, niin on aika siirtyä seuraavaan. Edellisen tuunattu versio (tavallaan). Hieman mineraalisempi, suolaisempi ja ehkä vähän savuisempikin. Vahvempi yleisesti. Osa viskistä kypsytetty ranskalaisissa ex-viinitynnyreissä. 
Ardbeg Uigeadail
Edellisistä hyppy tummempaan päin, jossa savuun sekoittuu sherryiset piirteet. Tämän ensimmäiset versiot olivat huippuhyviä, sittemmin laatu on hieman…öh tasaantunut. Nyt savun kera löytyy tummaa suklaata, pähkinäisiä vivahteita ja kuivattuja hedelmiä. Toimii tänäkin päivänä melko hyvin.
GLENMORANGIE
Glenmorangie 10 Year Old Original
Perusvalikoiman perustuote, joka on pienistä muodonmuutoksista ym. ollut melko pitkään markkinoilla. ex-bourbonkypsytystä, josta saadaan hedelmäistä ja raikkaamman puoleista viskiä. Ai niin, presentation box saattaa aiheuttaa häikäisyvaaran.
Glenmorangie Quinta Ruban
Perusvalikoiman yksilö, joka on viimeistelty Douro valleyn portviinitynnyreissä. Luvassa siis makeahkoa viinivivahdetta. Ennen ikämerkinnätön, nykyään 12yo.
Glenmorangie Lasanta
Tämä ei ole Lasagne-astiassa viimeisteltyä viskiä, eikä sen nimi tule karvisen suosikin mukaan, vaan tämä perusvalikoiman versio on entisissä sherrytynnyreissä viimeisteltyä Glenmorangieta. Samalla tavalla tummemman sävyistä kuin edellinenkin, mutta viinisyys on ehkä hieman kuivempaa ja nahkaisempaa. Minusta parempi kuin portviimeistelty. Myös 12-vuotias ikämerkintä.
Glenmorangie Nectar D’or
Tämä nektaari on puolestaan perusvalikoiman sauternes-viimeistelty viski. Sauternes on ranskalaista vaaleaa makeaa viiniä Bordeauxin viinialueelta. Tämä on minusta tämän perusvalikoiman paras. Kukkaisia ja hedelmäisiä piirteitä, mutta ei äklömakea, vaan paketti pysyy melko hyvin raikkaanakin.
Tässä on siis lähdetty täysin peruskattauksella liikkeelle. Pidemmälle harrastaneet joutuvat siis uusimaan, tai sitten tyytymään oluisiin. Vähemmän viskejä nautiskelleille löytyy tästä paljon maistettavaa. Näistä suosittelisin maistamaan kaikkia, mutta jos kolmella taas mennään niin olisi valinta seuraavanlainen: Ardbeg Corryvreckan, Ardbeg Uigeadail ja Glenmorangie Nectar D’or. 
Lisää viskiasiaa: mushiMALT.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *