Jaskan Oktoberfest-oluttesti 2014 – Alkusanat

Saksassa Munchenissä eletään tällä hetkellä maailman suurimman oluttapahtuman juhlaa ja siellä parin viikon aikana miljoonat ihmiset kiskovat juomalaulujen raikaessa ja nahkahousujen heiluesssa  litran tuopeistaan perinteisiä Oktoberfest –oluita. Itse olin viime vuonna juurikin tuolla juhlan ytimessä ja tuoppi heilui ilmassa ja hauskaa oli. Tänä vuonna jätin reissun väliin, mutta ei se tarkoita, etteikö näistä oluista ja Oktoberfest –meiningistä voisi nauttia myös koti Suomessa.

Sitten mennään itse asiaan!

Tänä vuonna tulen tekemään Oktoberfestien kunniaksi suuren Oktoberfest –oluttestin, jossa tulen maistamaan lukuisia Oktoberfest –oluita ja lopulta valitsemaan Jaskan parhaan Oktoberfest –oluen. Normaalisti olen arvioinut olueni OlutOpas.info –sivuston arviontikriteerien mukaan, mutta tällä kertaa mennään eri kaavalla. Näitä oluita varten kehittelin oman Oktoberfest –arviointitavan (saa käyttää, muttei oo pakko). Tässä arvioinnissa tulen antamaan jokaisessa kategoriassa 0-5 pistettä ja voittaja on luonnollisesti se joka saa eniten pisteitä. Seuraavaksi kerron arviointikategoriat:

Juotavuus:
Tämä on tärkeä kategoria Oktoberfest –oluissa, koska normaalisti niitä kiskotaan litran tuopeista monta olutta peräjälkeen. Tällöin oluen juotavuus pitää olla huippuluokkaa. Eli kuinka hyvin kaatuu kurkkuun!

Juotavuus!!!

Ruokajuomana:
Oktoberfest –oluita juodaan paljon perinteisten Oktoberfest –ruokien, kuten bratwurstin, hapankaalin ja bretzelien kanssa. Ruoiksi kuuluu myös sika, knuudelit yms. Mutta tällä kertaa testaan, kuinka nämä toimivat bratwurstin ja hapankaalin kanssa.

Ruokajuomana!!!

Maku: Olutta, kun juodaan niin loppupeleissähän se maku ratkaisee tai niin ainakin itselläni. Tässä kategoriassa kerron miltä olut maistuu ja tietysti myös annan pisteet.

Kokonaisuus: Tässä kategoriassa isketään lopulta kaikki nippuun ja kerrotaan, kuinka tämä olut kokonaisuutena toimi.

Noilla kriteereillä lähden oluita arvioimaan ja oluet tulevat saamaan 0-20 pistettä. Puolikkaat pisteet, plussat ja miinukset kuuluvat mukaan pisteisiin. Tulen käyttämään tällaisia arviointikriteerejä, koska mielestäni nämä antavat enemmän irti näistä oluista.

Sitten onkin aika paljastaa vuoden 2014 Jaskan Oktoberfest –olutskaban kilpailijat. Oluet ovat aakkosjärjestyksessä.

 • Gusswerk Oktoberguss Bavaria 1810
 • Hacker-Pschorr Oktoberfestbier
 • Hofbräu Oktoberfestbier
 • Laitilan Kievari Kekri
 • Löwenbräu Oktoberfestbier
 • Paulaner Oktoberfestbier
 • Spaten Oktoberfestbier
 • Vakka-Suomen Prykmestar Oktoberfestbier
Kaksi suomalaista ja yksi itävaltalainen haastavat…

…nämä viisi perinteistä Oktoberfest-olutta!
Paras Oktoberfest–olut voittakoon!!!

Tässä vielä loppuun viime vuoden fiiliksiä Oktoberfesteiltä!

4 thoughts on “Jaskan Oktoberfest-oluttesti 2014 – Alkusanat

 1. Komea rivi testipenkissä kyllä. Tuostahan ei puutu kuudesta "aidosta" kuin Augustiner. Annoskoko tosin taitaa jäädä virallista pienemmäksi…

  1. Tällä kertaa jäi Augustiner puuttumaan. Annoskoko on perinteiseen nähden melko pieni, mutta yritän pärjätä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *