Jaskan Oktoberfest-oluttesti 2014 – Hofbräu München Oktoberfestbier

Hofbräu München Oktoberfestbier

Olutopas.info – Arvio 

Jaskan Oktoberfest –oluttestin ensimmäinen kilpailija on näitä perinteisiä baijerilaisia panimoita. Hofbräuhaus on Munchenin tunnetuimpia turistikohteita. Kyseessä on maailman suurin olutravintola, johon mahtuu samanaikaisesti 3000 oluenystävää syömään ja juomaan. Kesällä lisäksi on vielä käytössä puutarha jossa lisäksi mahtuu hengailemaan vielä 500 henkeä. Kävin viime vuoden Oktoberfestien aikaan kyseisessä paikassa syömässä ja olihan se hulppean kokoinen mesta. Silloinkin oli syömässä satoja ihmisiä, mutta siltikin paikka näytti melko tyhjältä.

Nyt maisteluun otettava olut on Hofbräuhaus panimon Oktoberfestbier ja tämä on ensimmäinen kerta, kun maistan tätä olutta. Katsotaanpas minkälaiset pohjat tämä ensimmäinen kilpailija asettaa tälle kilpailulle.

Jokaisessa Oktoberfest-oluttestissä mukana on seuraavat ainekset
ja tällainen on testissä mukana oleva ruokasetti!

Panimo: Hofbräuhaus

Maa: Saksa

Tyyli: Oktoberfest

Voltit: 6,3 %

Kantavierre: 13,6 %

Katkerot: 23,0 EBU

Väri: 9,6 EBC

Humalat: Spalter Select, Hallertauer Magnum ja Perle

Maltaat: 90 % vaaleita- ja 10 % tummia ohramaltaita


Juotavuus:
Metallisuus ja maltaan makeus hieman hidastavat tahtia.  Hivenen liian tuhti juotavaksi reiluilla kaadoilla suuresta tuopista. Tunkkaisuus ja liika alkoholi jarruttavat tahtia.
2/5Ruokajuomana:
Ruoan kanssa pääsee oikeuksiinsa ja makea maltaisuus tasoittaa kaalin happamuutta ja sinapin voimakkuutta. Kuin tehty bratwurstin kylkeen.
4/5

Maku:
Maultaan makean maltainen, jopa hieman siirappinen, hieman metallinen, yrttistä humalointia taustalla ja hedelmiä. Leipäinen. Ei oikein pääse sinuiksi tämän kanssa.
2/5


Kokonaisuus:
Ruokajuomana toimii erittäin hienosti, mutta muuten jää kyllä vaisuksi. Litran tuopissa voisi olla tekemistä. Hofbräu on sellainen keskivälin kulkija. Ei mikään ideaali Oktoberfest –olut, mutta ei täysin huonokaan. Pitäisi olla huomattavasti raikkaampi toimiakseen. En voisi kuvitella, että tätä olutta jaksaisi Oktoberfest –teltassa tuntikausia juoda, koska makeus rupeaa jo ensimmäisen puolen litran aikana tökkimään.
3/5

Pisteet yhteensä: 11/20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *