Bryggeri Helsinki Pils

Bryggeri Helsinki Pils

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Bryggeri Helsingin Pils on valmistettu ensimmäistä kertaa keväällä 2013, mutta paikkana ei ollut silloin Helsinki, vaan Lappeenranta. Bryggerin panimolaitteiden toimitus oli myöhästynyt kaksi viikkoa ja kuitenkin Bryggerin porukka oli halunnut, että Vappuna on omissa hanoissa omaa olutta. Näin he pääsivät valmistamaan Pilssiä Saimaan Juomatehtaan silloisella panimolla Lappeenrantaan. Tämän oluen isänä toimii Mathias Hüffner, joka on aikaisemmin ollut panimomestarina mm. toimintansa lopettaneessa Alexin Panimossa ja edelleenkin hyvin porskuttavassa Teerenpelissä.

Bryggerin Pils koki ensiesiintymisensä Helsinki Beer Festivaleilla 19.4.2013 ja itse maistelin ensimmäistä kertaa tätä olutta 8.11.2013 käydessäni silloisen avovaimoni ja nykyisen vaimoni kanssa Bryggeri Helsingissä syömässä. (Huom. avovaimo ja vaimo eivät ole eri henkilöitä)

Nyt mennään kuitenkin tämän hetkiseen maistelutilanteeseen:
Saavuin tuossa perjantaina Espooseen ja reissun päällimmäisenä tarkoituksena oli tulla kummipojan kolmevuotissynttäreitä juhlimaan. Kävin sitten lauantaiaamusta omilla asioillani eli Espoon Sellon Jungle Juice Barista jonkun tiukan smoothien imaisemassa aamupalaksi ja sitten Citymarketin olutvalikoimaa tiirailemaan. Mukaani lähti mm. tämä Pils, josta seuraavana kerron mielipiteeni.

Panimo: Bryggeri Helsinki

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5 %

Humalat: Magnum ja Hersbrücker

Maltaat: Pilsner ja Vienna

Ulkonäkö: Kolmen sormen mittainen saippuamainen vaahto ja väriltään kullankeltainen, jossa hiven sameutta.

Tuoksu: Tuoksultaan juuri sellainen kuin Pils kuuluukin olla. Ruohoinen, maltainen ja makeuttakin hivenen mukana.

Maku: Maultaan jatkaa tuoksun linjalla ja on oikein rapsakasti humaloitu ruohoinen Pils. Makeaa maltaisuutta.

Tuomio: Erittäin tyylipuhdas Pils. Ei turhia kikkailua, vaan juurikin hyvin tehtyä perusmeininkiä. Hemmetin hyvänmakuinen maitokauppavahvuinen Pils. Tykkäsin kyllä erittäin paljon ja ainut, mikä hirvittää on hinta.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Tulen jatkossakin ostamaan ja suosittelen maistamaan.

Mistä: Espoon Leppävaarasta Sellon K-Citymarketista.

Pisteet:
Tuoksu: 7
Ulkonäkö: 4
Maku: 7
Suutuntuma: 3
Yleisvaikutelma:15
Yhteensä: 36

Kolme sanaa: Tyylipuhdas maistuva Pils

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *