Chimay Dorée

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt arvioinnissa olut, joka astuu ukkovarpaankynnen verran yli suomalaisen maitokaupparajan ja tuloksena nousee punainen lippu maitokauppojen puolelta. Chimay Dorée on Chimay -olutperheen se kaikkein pienin ja oli viime kesään asti minulta vielä maistamatta.

Chimayn panimolla tehdään pääasiassa kolmea olutta, jotka lähtevät myyntiin panimon ulkopuolelle. Tämä nyt maistelussa oleva Chimay Dorée on henkilökunnan käyttöön valmistettu olut ja tämän vuoksi noita muita huomattavasti alkoholiprosentiltaan kevyempi. Kyllä parin kolmen Doréen jälkeen vielä pystyy duunia painamaan, mutta heitähän saman verran Chimay Blueta kitusiin, niin muuttuu ääni kellossa. Siinä helposti menee munkeilla panohommat sekaisin, jos päivän kiskoo sinistä Chimayta naamaansa 🙂

Tästä oluesta löytyy monta eri nimistystä, kuten Chimay Black tai Chimay Gold. Tämä Chimay Dorée taitaa kuitenkin olla se kaikkein virallisin.

Tämä olut saapui tuossa kesällä Alkon pysyvään valikoimaan ja kävin sitä heti hakemassa maistoon. Arvion kirjoittelin, mutta julkaiseminen pääsi unohtumaan. Julkaistaan se sitten näin monien viikkojen päästä.

Panimo: Chimay

Maa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen Ale

Voltit: 4,8 %

Kantavierre: 11,2 %

Katkerot: 15,0 EBU

Väri:
8,6 EBC

Ulkonäkö: Kolmen sormen mittainen valkoinen pienikuplainen vaahto. Keltainen utuisen samea olut. Kaadoin hiivat sekaan.

Tuoksu: Mausteita esim. Korianteri.  Belgihiivaa ja kaikin puolin aromikas olut.

Maku: Raikkaan kevyt olut, joka oikein pirskahtelee suussa. Mausteisuutta hieman vähemmän kuin tuoksussa. Taustalta tulee esiin hedelmää banaanin osalta. Sieltä löytyy myöskin viljaa.

Tuomio: Todella maistuva kesäjuoma, joka tuo mieleen Ruosniemen Panimon Sihteeri Blondin, mutta miedommilla mausteilla. Kevyt ja raikas, niinkuin hyvän kesäoluen tulee olla.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Tulee ostettua uudestaankin. Kannattaa käydä hakemassa maistoon jos ette vielä ole käynyt.

Mistä: Alkosta kävin ostamassa.

Pisteet:
Tuoksu: 7
Ulkonäkö: 4
Maku: 7
Suutuntuma: 4
Yleisvaikutelma: 14
Yhteensä: 36/50

Kolme sanaa: Trappistmunkkien kesäinen sessiobisse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *