Testissä Sinebrychoffin Brewmasters Collection -oluet

Muutama päivä sitten isäni (KalaHarri) kävi kyläilemässä ja siinä illan mittaan otettiin maistoon heräteostoksena kaupasta mukaan lähteneet Sinebrychoffin Brewmasters Collection –sarjaan kuuluvat oluet. Nämä oluet ovat Irish Red Ale ja California Steam Beer. Tyylilajit kuulostavat ihan hyvältä, mutta kun katsoo aikaisempia panimon oluita, niin suuret eivät ole odotukset näitäkään kohtaan.

Jostain lueskelin, että nämä samaiset oluet on saatavilla myös muissakin pohjoismaissa, mutta hieman erilaisella etiketillä. Ei näitä oluita ainakaan suomalaisiksi oluiksi voi sanoa. Sinebrychoffin omistaa tanskalainen Carlsberg ja nämä oluet on pantu Ruotsissa.

Oli miten oli, niin nyt kuitenkin otamme ensimmäisenä maistoon Irish Red Alen ja katsotaan, kuinka olut maistuu olutharrastajalle ja isäukolleni, joka on omanlaisensa kaljaharrastaja. Heitetään ennakko-odotukset romukoppaan ja iloisin mielin maistelemaan.

Sinebrychoff Nikolai Brewmaster’s Collection Irish Red Ale

Olutopas.info – Arvio 

Tyyli:  Irlantilaistyylinen Ale

Voltit: 4,6 %

Kantavierre: 11,4 %

Katkerot: 22 EBU

Väri: 25 EBC

KalaHarri:
Hajuton, nopea vaahto ja punainen väri. Maku puumainen, ei jälkimakua, mieto ja helppo niellä. Mutta vain yhden voi juoda illassa. Ei sytytä.

Jaska:
Kirkas kuparin punainen  olut. Tuoksultaan puumainen, pähkinäinen ja makeaa mallasta. Maultaan pähkinäinen, puinen ja hieman jopa vetinen. Karamellimallasta löytyy. Erittäin helppo olut, joka ei herättänyt minkäänlaisia tunteita. Jää kertaostokseksi.

Jaskan pisteet: 27/50

Sitten maistoon toinen näistä oluista.

Sinebrychoff Nikolai Brewmaster’s Collection California Steam Beer

Olutopas.info – Arvio 

Tyyli: Höyryolut

Voltit: 4,7 %

Kantavierre: 10,8 %

Katkerot: 18 EBU

Väri: 16 EBC

KalaHarri:
Hajua, vai voisiko sanoa tuoksua on, mutta ilmeisesti savustettu kermatoffee siinä on. Maussa toffeeta ja pienoista voimakkuutta. Varsin helppo hörppiä, jättää toffeen maun suuhun. Ei sinänsä paha.

Jaska:
Reilu valkoinen vaahto, joka jättää pitsiä lasin reunoille. Kullankeltainen väriltään. Nostaa reilusti kuplia pintaan. Tuoksultaan tunkkainen, yrttinen, ruohoinen ja taustalla hieman hedelmää. Maultaan makean maltainen, hieman hedelmäinen ja taustalla ihan pienen pieni katkero. Jatkaa helppoa linjaa, mutta hieman parempi, kuin IRA.

Jaskan pisteet: 28/50

KalaHarrilla arviointi käynnissä

Mistä: Ostettu Joensuun Pilkon Citymarketista

KalaHarrin yhteenveto:
Näillä on paikka kaupan hyllyllä, mutta ei minun jääkaapissa. Jonkun hampurilaisen kanssa oikein kylmänä CSB voisi mennäkkin.

Jaskan yhteenveto:
Kumpikaan näistä oluista ei tarjonnut juurikaan mitään erityisiä makuelämyksiä. En usko, että tulen näitä jatkossa ostamaan. Kyllä nämä menevät helposti perus Koffin edelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *