Unelmia ja oluthommia

Tällainen tapahtuma sattui tänään. Tarina on lähes tosi. Hieman värikynää olen käyttänyt, mutta faktat on kohillaan 🙂

Heräsin lauantaiaamuna klo. 7:05 lapsieni ääneen, jotka kehottivat isiä siirtymään lastenhuoneeseen leikkimään legoilla. Unihiekkaa silmistä hieroen kömmin lattialle leikkimään suurella legokasalla. Siitä vähitellen aamupuuron keittoon ja kahvi valumaan. Aamukahvia siemaillessa katselin ulos melko viileätä, lähes syksyistä ilmaa. Kesän helteet olivat tiessään ja lämpömittari osasi kertoa sellaista vajaata kymmentä astetta. Siitä vähitellen päivän rientoihin. Rivitalokolmiemme sauna oli ollut käyttämättömänä viime toukokuusta asti ja se oli muuttunut huomaamattomasti kesän aikana varastoksi. Lauteiden alla tutuilla paikoillaan majailivat kaksi kissojen vessaa ja lauteiden päälle sijoitettuna omat futiskamppeet ja käytöstä poistettu kattovalaisin. Ajattelimme vaimoni kanssa, että tänään voisi pitkästä aikaa lämmittää saunan. Kesän aikana asuntomme oli ollut sisälämpötilaltaan siinä 30 asteen paikkeilla, joten tämän neljän hengen lämpökopin lämmitys ei ole käynyt edes hulluimmissa fantasioissamme mielessä. Ajattelin, että no perkele rupean siivoamaan saunaa. Rojut pois lauteilta ja jynssäämään lattioita ja lauteita.

Saatanallista toimintaa!

Pitkän urakan jälkeen muistin, että paikallisessa olutravintolassa on hanassa erittäin hyvänmakuinen suomalaisen pienpanimon valmistama Pils -olut, jota voisin siemailla saunan jälkeen. Tämä olut on tamperelaisen Panimoravintola Plevnan Petolintu ja omissa kirjoissani paras tyylilajinsa edustaja. Arvelin, että kunhan on lauteet huuhdeltu, niin nappaan kuivauskaapista 1 litran kokoisen Glowlerin (olutpullo, jolla monissa maissa siirretään olutravintolasta olutta nautittavaksi kotia) ja lähden polkupyörällä polkemaan noin viiden kilsan matkan ravintolalle ja käyn täyttämässä pulloni. Pullo kun oli täynnä, niin maksoin ja siirryin polkemaan kotia kohti. Kotia saavuttuani siirsin Growlerin jääkaappiin odottamaan saunan jälkeistä seesteistä rentoutumishetkeä. Siivoilimme lasten kanssa asuntoa. Lapset saivat kokeilla imurointia ja luuttuamista, koska leikin ohella on hienoa näyttää kuinka arkiaskareet hoidetaan. Sitten syötiin maittava illallinen, jossa isäni ampuman hirvi kohtasi mökiltä kerätyt perunat. Sitten lasten kanssa 20 minuuttia katseltiin television puolelta Lentsikat –elokuvaa, koska se on tällä hetkellä Angry Birdsin lisäksi nelivuotiaan poikani ja vajaan kolme vuotiaan tyttäreni suosikki. Sitten iltapuuron keittoon ja iltapuuhien kautta nukuttamaan lapsia. Lasten nukahtamisen jälkeen oli aika ruveta lämmittämään saunaa. Elikkäs yhdestä napista kliks ja sauna tulille. 20 minsaa ja sähkökiuas oli hakannut hikikoppiin 70 astetta. Vaatteet nurkkaan ja suihkun kautta lauteille. Siellä sitten heiteltiin muutamat rivakat löylyt ja välillä vilvoittelemaan. Kävin jääkaapilta hakemassa Growlerin ja rupesin kaatamaan olutta lasiini. Kullankeltainen ja hieman samea olut kaatui lasiini juuri sopivasti vaahdoten. ilmasta pystyi jo poimimaan reilua sitruksista humalointia. Otin ensimmäisen hörpyn ja säpsähdin!!!

Kuva: Tuopillinen.blogspot.com – Tää on JEES toimintaa!

Heräsin harja kädestä saunan lattialta ja olin juuri hankaamassa kissanpaskoja kaakeleista irti. Hemmetti se olikin unta! Olin edelleen pesemässä saunaa, enkä missään vaiheessa ollutkaan käynyt pyöräilemässä Growlerini kanssa hakemaan olutravintolasta saunajuomaa. Tajusin, että en edes omista Growleria, vaan asun Suomessa enkä tee sellaisella yhtään mitään. Enhän minä oikeasti voi lähteä olutravintolaan pullon kanssa ja sanoa, että iskekää tuo täyteen. Eihän silleen tehdä missään! HETKINEN!!! Kyllä näin tehdään ja hyvin toimii, mutta ei Suomessa! Täällä tuollainen toiminta on kiellettyä. Sivistyneessä maailmassa voit hakea olutravintolasta haluamasi hanaoluen tai vaikka pullon hyllystä ja viedä sen himaan ja homma toimii. Miksi tämä ei toimi Suomessa???

Joo!! porukka alkoholisoituu sanoo, joku täti kukkahattu päässään. Paskan vitut sanon minä! Et voi käydä ostamassa jotain spesiaaliolutta hanasta esim. 10 – 15* yli 15 euron litra hinnalla kotia, mutta joka ikisestä kaupasta ja kioskista saat ostettua 24 tölkkiä bisseä alle kolme egeä litra. Hmmmmm! pistää miettimään kumpihan näistä tekee niitä alkoholisteja ja kumpi on se ongelma! Kävin keväällä Skotlannissa ja siellä BrewDog Baarista ostin parit bisset ja nautiskelin siellä. Sitten kun olin valmis lähtemään pois, niin ostin parit oluet mukaani. Ei mitään ongelmia ja voin sanoa etten alkoholisoitunut.

Loppuun haluan vaan sanoa, että olipa hemmetin hieno uni ja mikä vittu tätä maata vaivaa?!?!

* Muokkaus:  31.8.2014 klo. 12:58 muutettu litrahintaa.

6 thoughts on “Unelmia ja oluthommia

  1. Just muuten haettiin growleri pienpanimo-olutta kämpille lauantai-illan kunniaksi.

    Terveisiä Irlannista!

  2. Se voi olla lottovoitto syntyä Suomeen, mutta kyllä inflaatio syö sen voiton nopeammin kuin mikään talousasiantuntija ehtii pelotella…

  3. Jos ketuttaa voi ajaa vittumaisimman ministerin maille ja kerätä herkkutatit talteen. #jokamiehenoikeus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *