Alkon Oktoberfest-oluet 2014

Oktoberfest valtaa Munchenin 20.9.2014 ja kestää aina 5.10.2014 asti. Tuona aikana miljoonat ihmiset vierailevat Oktoberfesteillä kiskoen miljoonia litroja olutta. Viime vuonna Oktoberfesteillä oli kävijöitä yli kuusi miljoonaa ja nämä ihmiset kaatoivat kurkkuunsa 6,7 miljoonaa litran tuoppia olutta. Itsekin kuuluin tuohon joukkoon ja suoritin reilusti oman osuuteni oluen kulutuksesta. Tänä vuonna Oktoberfest kuitenkin menee koti Suomessa ja onkin aika katsoa mitä Alkon valikoimaan ilmestyy tätä tapahtumaa juhlistamaan. Tänä vuonna valikoimassa on kahdeksan olutta ja nopeasti katsottuna ei näytä pahalta. Mukana on neljä saksalaista panimoa, joilla on myös tuhansia ihmisiä vetävät teltat juuri Oktoberfest alueella (Theresienwiese). Löwenbräu, Hofbräu, Spaten ja Paulaner ovat tämä nelikko.

parilla ”pienellä”

Saksalaisten lisäksi mukana on Uudesta kaupungista Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Oktoberfestbier, itävaltalainen Gusswerk, uusiseelantilainen Moa ja toinen suomalainen eli Laitilan Kievari Kekri. Taidan tänä vuonna pitää itsekseni pieni muotoisen Oktoberfestin ja hakea muutaman tuohon settiin kuuluvista maistoon. Siihen kun hakee vielä bratwurstia, hapankaalia ja muutamat pretzelit, niin festivaali on valmis. Eikun vaan tuoppi kädessä keittiön pöydälle tanssimaan.

Tässä vielä kokonaisuudessaan lista näistä oluista ja listauksesta kiitos Olutoppaan nimimerkille Juhani!

 • Löwenbräu Oktoberfestbier, 3,77 €
 • Moa Methode (Uusi-Seelanti), 4,63 € (Ei välttämättä kuulu Oktoberfest -valikoimaan)
 • Laitilan Kievari Kekri, 3,05 €
 • Gusswerk Oktoberguss Bavaria 1810 (Itävalta), 3,49 €
 • Hofbräu Oktoberfestbier, 3,88 €
 • Prykmestar Oktoberfestbier, 4,96 €
 • Spaten Oktoberfestbier, 3,76 €
 • Paulaner Oktoberfest Bier, 3,88 €

Pitäisi olla tulossa hyllyyn 8.9.2014, mutta saa nähä että milloin ne sinne ilmestyy.

Ainut huono juttu tuossa yllä olevassa listassa on hinnat. Sitä kun käy Saksassa ja näkee nuo samat oluet hieman eri hinnoilla kauppojen hyllyllä, niin sylettää maksaa neljä egee per pullo. No tietysti matkat, hotellit ja ruoat maksoivat sen verran, ettei ne lopulta hirmu halpoja oluita olleet. Ja kun mietitään, että kun pääsi niitä litran tuoppeja ostamaan siellä tapahtuma-alueella, niin niiden hinta oli 9,80 €.

One thought on “Alkon Oktoberfest-oluet 2014

 1. Juuri nautiskelen Haaparannasta äsken ostamiani Oktoberfest-bierejä. Melkein puolet halvempia mitä nuo Alkon hinnat näyttää olevan. Ihan järjettömät hinnat. En ostaisi enää ikinä Alkon hinnoilla näitä sinänsä hyviä oluita.

  Esim. Löwenbrau Oktoberfestbier oli joen toisella puolen päivän kurssilla 2,25€, Alkossa näyttää olevan tosiaan 1,5 euroa enempi. Huh huh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *