Plevnan Petolintu

Plevnan Petolintu

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Plevnan Petolintu oli pitkään sellainen olut, jota olen halunnut päästä maistamaan. Tuossa kesällä sitten viimein pääsin sitä testaamaan Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa ja se oli aivan loistava. Listasin sen koko tapahtuman parhaaksi olueksi. Tällä viikolla Petolintu sitten laskeutui myös Joensuuhun ja 60’s Palaverin hanaan. Uudelleen testiin ja arvioita raapustamaan tästä loistavasta Pilssistä.

Tämä Petolintu on alkujaan valmistettu helsinkiläisen Olutravintola Pikkulinnun 8 –vuotissyntymäpäiville. Katsotaanpas, kuinka Petolintu maistuu Palaverin saksofonihanasta.

Panimo:
Panimoravintola Plevna (Koskipanimo)

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 5,9 %

Katkerot:  90 – 100 EBU

Humalat: Goldings ja Perle

Maltaat: Pilsner

Ulkonäkö: Plevnan nimikkolasiin kaatuu utuisen samea kullankeltainen olut.

Tuoksu: Tuoksussa reilu sitruksinen humalanpuraisu. Viljaisaa maltaisuutta ja ruohoisuutta.

Maku: Sitrushedelmäinen humalointi iskee, kuin nyrkki purukalustoon ja makuelämys on valmis. Hampaita lattialta keräillessäni voin tuntea myös lempeää viljaista maltaisuutta, kun samalla ruohoinen niitty havisee tuulessa, eikun suussani. Virkistävän raikas ja nautinnollinen Pils.

Tuomio: Mitäpä tästä oikeastaan voi muuta sanoa, kun että aivan helvetin hyvä olut. Paras Pils mitä olen eläissäni juonut. Voisin hehkuttaa tätä vaikka loputtomiin. Oluen ei tarvitse olla Tripla tupla hyper tynnyrikypsytetty Imperial Stout Barley Wine DIPA ollakseen mahtava juoma. LOISTAVAA!!!

Kyllä/Ehkä/Ei: KYLLÄ!!! Aina kun näen Petolinnun, niin tulen hyökkäämään sen kimppuun. Hyökkää sinäkin. Se nimittäin hyökkää myös sinun kimppuusi, jos et pidä varaasi.

Mistä: 60’s Palaverin hanasta

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50

Kolme sanaa: Huikean hieno Pils

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *