Antigoon

Yleistä: Sain viime viikolla kaveriltani Teemulta kolme pulloa olutta maisteltavaksi. Teemu oli käynyt muutaman päivän reissulla Amsterdamissa ja samaisella reissulla poikennut Belgian puolella yhdessä maailman parhaista olutravintoloista eli Kulminatorissa. Tästä ravintolasta löytyy yli 800 erilaista olutpulloa ja se on valittu kaksi kertaa maailman parhaaksi olutravintolaksi.

Ensimmäisenä näistä kolmesta oluesta otin maistoon oluen nimeltä Antigoon. Tämä kyseinen olut on 6,8 prosenttinen Belgityylinen Ale. Oluen nimi tulee jättiläisestä nimeltä Druon Antigoon. Legendan mukaan Druon Antigoon vartioi Scheldt -jokea Antwerpenissä. Hän oli niin suuri, että pystyi jaloillaan estämään veneiden pääsyn jokea pitkin. Druon Antigoon vaati kaikilta joella liikkuneilta maksua ja ne jotka eivät maksaneet, niin niiltä hän leikkasi toisen käden irti ja heitti jokeen. Eräänä päivänä roomalainen sotilas nimeltä Silvius Brabo katkaisi Druon Antigoonin käden ja heitti jokeen. Kansanperinnön mukaan tästä legendasta syntyi myös Antwerpenin nimi ”hand werpen” tarkoittaa ”käden heittämistä”.

Katsotaanpas onko tämän jättiläisen mukaan nimetty olut yhtä julma, kuin itse Druon Antigoon ja säilyykö minun kädet. Olut on nautiskeltu Vuokatin Katinkullassa ja valokuvat ovat aika kellertävät johtuen hotellihuoneen ”tunnelmallisesta” valaistuksesta 🙂

Panimo: Brouwerij The Musketeers (pantu: De Proefbrouwerij –panimolla)

Maa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen Ale

Voltit:  6,8 %

Ulkonäkö: Kolmen sormen korkuinen vaahto ja väriltään utuisen keltainen. 

Tuoksu: Tuoksussa vahvaa maltaisuutta, hiivaa, hedelmää ja mausteisuutta. Makeutta. Perustoimivaa Belgifiilistä.

Maku: Maultaan makea, belgihiivainen ja mukana on reilusti mausteita. Loppuliuku kuivahko. Korianteria ja ruohoisuutta.

Tuomio: Helposti juotava oikein toimiva Belgityylinen Ale. Kaikki elementit ovat kohillaan, eikä mikään tuoksun tai maun ominaisuus puske liikaa esille. Tyylilajinsa sieltä paremmasta päästä. Mausteisuus oli hyvin esillä ja antoi hyvän maun. Tuoksu houkutteli maistamaan.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Belgioluiden ystäville maistamisen arvoinen olut ja kyllä voisin uudestaankin maistaa tätä.

Mistä: Kaverini osti Kulminatorista ja toi mulle tuliaisena. Kiitokset Teemulle pullosta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Kolme sanaa: Säästyi kumpikin käsi 🙂

Kuva: Wikipedia. Patsas Antwerpenistä, jossa Brabo heittämässä Antigoonin kättä jokeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *