Alkon uutuudet syksyyn 2014

Kuvakaappaus: Alko.fi

Katsotaanpas mitä oluita Alkoon on tulossa lähiaikoina. Olen tässä listannut seitsemän erilaista olutta, jotka tulevat lähiaikoina löytymään Alkojen hyllyistä. Tarkempaa aikaa on paha mennä sanomaan, kun nämä uutuudet tulevat melko säkällä sinne hyllyn puolelle.

Beer Here – Jagtol
Tanskalaisen pienpanimon Beer Heren valmistama Ale, jossa käytetty East Kent Goldings- ja Simcoe humalia.
Hinta: 6,77 € /  0,5 l

Coors – Coors Light
Tämä yhdysvaltalainen light lageri on yksi maailman myydyimpiä oluita ja samalla myös Ratebeer.com –sivuston yksi huonoimmista oluista. Itse en ole kyseistä olutta ikinä maistanut, mutta uskon suuresti etten ole mitään menettänyt. Kun vielä katsoo hintaa, jolla tätä Alkossa myydään, niin saa jäädä kyllä maistamatta.
Hinta: 2,46 € / 0,33 l

De Koninck
5,2 % Belgityylinen Ale, joka ei ainakaan lukemieni arvostelujen perusteella herätä suurta mielenkiintoa. Oma suu se sitten viimeistään kertoo, että oliko hyvää, mutta lukemani perusteella vaikuttaa sellaiselta keskitason kulkijalta tyylissään.
Hinta: 2,99 € / 0,33 l
 —

Grauballe Bryghus – Bukke Pral
Tanskalaisen Grauballe Bryghus –panimon valmistama Scottish Ale. Juurikaan ei tietoa löydy, mutta Alkon mukaan ”olut on kausituote riistakauteen.”:)
Hinta: 5,33 € / 0,5 l

Peak Organic Hop Blanc
6,4 % yhdysvaltalainen White IPA ja vieläpä Luomutuote. EBUja mukavat 66 ja humalointi hoidettu kolmikolla Centennial, Simcoe ja Citra. Mallaspuolella käytetty vehnämaltaita. Tämä vaikuttaa melko kiinnostavalta oluelta.
Hinta: 4,10 € / 0,355 l

Holba Serák Special
6,2 % Tsekkityylinen Pils, joka ei herätä tunteita mihinkään suuntaan. Ei tuo minkäänlaista lisäarvoa Alkon olutvalikoimaan, vaan jatkaa samaa vanhaa tylsää linjaa.
Hinta: 3,29 € / 0,5 l

Saimaan Juomatehdas – Django & Steven Pale Ale
Saimaan Juomatehtaan / Panimoravintola Bruuverin Django & Steven Pale Ale voitti tänä vuonna Helsinki Beer Festivaleilla parhaan oluen palkinnon ja nyt se saapuu myös Alkon hyllyyn. Olen maistanut tätä olutta kahteen otteeseen ja kyseessä on erittäin tasapainoinen Pale Ale. Hieno juttu, että tätä tulee Alkon valikoimaan. Kyseessä on 10 000 pullon kertaerä.
Hinta: 3,69 € / 0,33 l

Että sellaisella setillä Alkon meitä ”palvelee”. Positiivisia asioita tässä ovat Django & Steven Pale Ale ja Beer Heren tuleminen valikoimaan. Muuten ei anna kyllä syytä iloon. Mitäs te muut sanotte tästä listasta? Koetteko, että nyt Alko palvelee ja tuo huikeita herkkuja oluenystävien iloksi?

4 thoughts on “Alkon uutuudet syksyyn 2014

  1. De Koninck on siitä mielenkiintoinen olut, että kun sitä juo kotipaikka Antwepenissa hanasta niin se on erinomaista. Raikasta ja maukasta. Pullossa sen raikkaus katoaa ja siitä tulee aika pliisua mallasmehua.

  2. Peak Organic Hop Blancin olennaisin juttu taitaa olla belgihiivan käyttäminen, siitä (ja vehnästä) siis termi White IPA

    1. Tuo belgihiiva oli hyvä pointti. Unohdin näköään sen mainita tuossa tekstissä

  3. Join tuon juurikin Antwerpenissa hanasta eikä aiheuttanut hurraahuutoja sielläkään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *