PYYNIKIN KÄSITYÖLÄISPANIMON PORTTERI VALITTU MAAILMAN PARHAAKSI BERLIINISSÄ

Viime viikonloppuna oli Helsingissä Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtuma, mutta myös muuallakin tapahtui samaan aikaan käsityöläisolutrintamalla. Berliinissä oli samaan aikaan Global Craft Beer – festivaalit ja siellä järjestettiin Global Craft Beer Award 2014 –kilpailu. Festivaaleilla oli mukana yhteensä 61 käsityöläispanimoa ympäri maapalloa.

Tapahtumassa oli mukana myös suomalaista väriä tamperelaisen Pyynikin Käsityöläispanimon edustamana. Pyynikkiläiset olivat siellä VandeStreek Bier –nimisen panimon kanssa. Pyynikin Käsityöläispanimo osallistui mukaan myös tähän yllämainittuun kilpailuun ja se oli tampelaiselle pienpanimolle menestys. Siitä lisää seuraavassa tiedotteessa, jonka ovat laatineet Pyynikin Käsityöläispanimon oluentekijä Tuomas Pere ja tiedottaja Veikko Sorvaniemi.

Tiedote: 28.7.2014

SUOMALAINEN PIENPANIMO-OLUT VALITTIIN MAAILMAN PARHAAKSI

PYYNIKIN KÄSITYÖLÄISPANIMON PORTTERI VALITTU MAAILMAN PARHAAKSI BERLIINISSÄ

Tyytyväinen oluentekijä Tuomas Pere

Tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon Vahvaportteri on palkittu kultamitalilla ja valittu parhaaksi käsityöläisportteriksi GLOBAL CRAFT BEER AWARD 2014 kilpailussa. Kilpailu järjestettiin viime viikonloppuna 24.-26.7. Global Craft Beer Festivaalin yhteydessä. Kilpailun järjestäjänä toimi pienpanimoiden maailmanlaajuinen kattojärjestö Global Association of Craft Beer Brewers (GACBB). Tapahtumassa oli mukana yli kuusikymmentä panimoa ympäri maailman. Kansainvälinen tuomaristo koostui panimoalan ammattilaisista.

Pyynikin käsityöläispanimo aloitti panimotoimintansa toukokuussa 2013. Panimo toimii yhteisöperiaatteella ja osakkaina on lähes tuhat oluenystävää. Panimo tuottaa monipuolisia oluita perinteitä kunnioittaen, innovatiivisella otteella. Keväällä toiminta oli vaakalaudalla kun panimolla riehunut tulipalo tuhosi laitteistoa ja tiloja, keskeyttäen toiminnan kuukausiksi. Vastoinkäymisten jälkeen Berliinin kultamitali otetaan panimolla vastaan suurella ilolla. Kansainvälinen tunnustus luo uskoa tulevaisuuteen.

Vahvaportterin isä Tuomas Pere kokee tärkeäksi, että valinta tuli kollegoilta jotka ymmärtävät prosessin, tyylin, innovaation ja kaupallisuuden kokonaismerkityksen. Esimerkiksi arvostetulta Harpoon Breweryltä tullut positiivinen palaute oli kiva vastaanottaa. Uskon että voitto vahvistaa myös suomalaista olutkulttuuria ja sitä kautta työllistymistä. Ravintoloissa Vahvaportteri onkin saanut hyvän vastaanoton ja nyt myynti alkaa tosissaan ja varauksia on alettu vastaanottamaan. Vahvaportterin tilanteesta tekee erikoisen se, että sitä ei ole helppoa ostaa kotiin. Lainsäädännöstä johtuen emme voi myydä sitä suoraan kuluttajalle, kuten vaikkapa tilaviiniä tai sahtia. Tuotetta saa Alkosta tilausvalikoimatuotteena. Olemme lisäksi kehittämässä vaihtoehdoksi asiakaslähtöistä palvelua, jossa oluet voi tilata suoraan kotiin. Kohta siis maailman parhaan käsityöläisportterin voi tilata myös kotiovelle.

Lisätietoa:
Oluentekijä, Tuomas Pere, 044-7699137, peretuomas(ät)gmail.com
Tiedottaja, Veikko Sorvaniemi, 040-8370748, sorvaniemi(ät)gmail.com
www.pyynikki.org
www.facebook.com/pyynikinkasityolaispanimo
Twitter: @ksityopanimo
www.craftbeer-festival.org
www.craftbeeraward.org

Jaskalta vielä loppuun mitä suurimmat onnittelut Pyynikin käsityöläispanimon koko porukalle! Mahtava saavutus!

Tässä vielä oma mielipiteeni tästä oluesta:
JaskanKaljat.fi – Pyynikin Käsityöläispanimon Vahvaportteri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *