Jaskan pikaiset – Weihenstephaner Original Bayrisch Mild

Weihenstephaner Original Bayrisch Mild

Olutopas.info – Arvio 

Fiilikset: Telkkarissa tätä arviota tehdessä pyöri Argentiinan ja Sveitsin välinen jalkapallopeli. Päälläni Argentiinan kymppi paita. Argentiina ei ole oma suosikkini, mutta sain isältäni tämän paidan ja pitäähän sitä eläytyä aina näihin peleihin. Argentiina on Hollannin jälkeen kakkossuosikkini näissä kisoissa.

Arviointiin otin maailman vanhimman olutpanimon Weihenstephanin ”perusoluen” eli Original Bayrisch Mildin. Tyyliltään Helles ja prosentteja 5,1 %. Vaaleita Lagereita juodessani ostopäätökseni taittuvat yleensä joko tsekkityylisten Pilsien tai Saksalaisten Hellesien puoleen. Harvemmin näitä Vaaleita Lagereita tulee juotua, mutta kyllähän niitä aina omasta jääkaapista löytyy. Saunan jälkeen menee helposti ja ruokajuomanakin useasti. Sitten pitää tietysti olla myös ”vierasvarakaljat” eli muutama puteli sellaista, joka ei ole liian vaikeaa ja toimii lähes tilanteessa, kuin tilanteessa. Katsotaanpas mitä Weihenssin Orkkis tarjoaa.

Kuohkea partavaahtomainen valkoinen kolmen sormen korkuinen vaahto ja vaalea kullankeltainen väritys. Tuoksultaan ruohoisen aromikas ja viljaisan maltainen. Mausta esille tulee hienosti viljaisuus ja ruohoisuus. Myöskin havaittavissa pientä yrttisyyttä. Maltilliset hiilihapot ja hieman makeutta.

Oikein perushyvä Helles. Ei vedä vertoja esim. Saksassa hanasta nautitulle Paulaner Münchner Hellille, mutta tässä Paulanerissa vaikutti melkoisesti myös ulkoiset tekijät. Ei tämä mikään erityinen olut ole, mutta tässä on perusasiat hemmetin hyvin kunnossa ja näin pitääkin olla.

Mistä: Tilasin kesäjuomaksi Weihenstephanerin verkkokaupasta. Löytyy myös Alkon valikoimasta.
Kannattaako: Kyllä tämä kannattaa maistaa! Saunaolut, ruokajuoma ja näitä voi juoda myös useamman ihan muuten vaan esim. futista katsellessa yms.
Pisteet: 33/50
Olutlasi:  Spiegelau Lager

Muiden arvioita:

One thought on “Jaskan pikaiset – Weihenstephaner Original Bayrisch Mild

  1. Onhan tuo nyt paljon parempaa kuin Paulanerin vastaava. Ayingerin Hellesiä en ole vielä juonut, joten innolla odotan hetkeä. Augustiner Helles kilpailee tällä hetkellä Weihenstephanerin kanssa, myös yllättäen Flensburger Gold, vastaavanlainen olut Pohjois-Saksasta. Paulaner, Spaten ja HB eivät näille pärjää. Makuasioista… voi toki kiistellä..! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *