Iso-Kallan Savo Wheat Beer

Iso-Kallan Savo Wheat Beer

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Iso-Kallan Panimo ei ole ehtinyt montaakaan kuukautta valmistaa olutta, mutta tässäkin vähäisessä ajassa panimolta on tullut myyntiin melko monta tuotetta. Tällä kertaa maistelussa on järjestyksessään kuudes Iso-Kallan Panimon olut ja viides heidän Savo -olutsarjan alle. Tähän mennessä heidän Saison on ainut joka ei kuulu tähän sarjaan ja tämä siksi, kun kyseessä on kausituote.

Vehnäoluet ovat osa kesää ja siksi tämä onkin tullut hyvään aikaan myyntiin. Kesä ei ole ollut, niin lämmin kuin suurin osa olisi haaveillut. Toivotaan kuitenkin, että saamme vielä lämmintäkin keliä ennen kuin talvi taas hyökkää kimppuumme.

Tämä Savo Wheat on maitokauppavahvuinen Hefeweizen ja prosentit taittuvat 4,6:een. Iso-Kallalla on tällä hetkellä ravintolajakelussa Saison, joten eivät halunneet tehdä toista vehnäistä olutta yli 4,7 % -rajan. Tässä tulee taas tämä helvetin hölmö raja vastaan, että tällaisia asioita joutuu edes miettimään. Arvatkaa, kun tätä ei ois tarvinnut ruveta pohtimaan, vaan suoraan olisivat saaneet tehdä vaikka 5,2 % Hefeweizenin. Ei onnistu tässä maassa tuollainen. No mennään kuitenkin  maistamaan savolaesta vehnnöö!

Panimo: Iso-Kallan Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 4,6 %

Kantavierre: 11,9 %

Katkerot: 21 EBU

Humalat: Belma, Cascade ja Perle

Maltaat: Pilsner, Wheat (50% osuus maltaista) ja Munich

Ulkonäkö: Utuisen samea vaalean keltainen olut. Vaahtoa kolmen sormen verran ja jättää pikkuisen pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksussa perinteiset Hefe –tuoksut banaani ja hiiva. Mukana myös Witbier meininkiä mausteiden ja sitruksen myötä. Hapokasta omenaakin sisältyy tuoksuun. Mielenkiintoiselta vaikuttaa.

Maku: Kirpeän oloinen ja tästä tulee hyvin esille vehnä. Hieman tunkkaisen oloinen ja jättää suuhun hieman ikävän jälkimaun. Kevytrunkoinen, mutta se on osa tätä maitokauppa oluiden arkea. Maku ei oikein lunasta sitä mitä tuoksu antoi odottaa.

Tuomio: Tuoksu oli melko monipuolinen ja antoi odottaa erittäin hyvää makukokemusta. Maku oli sitten aika yksipuolinen. Reilu vehnä ja omenainen hapokkuus olivat plussaa. Muuten jää melko pliisuksi. Loppujen lopuksi enemmän Witbierin oloinen, kuin Hefeweizen. Ei sillä kyllä ole mitään väliä. Tämä Hefeweizen ei kyllä itseäni juurikaan säväyttänyt.

Ostanko jatkossa: Ei tule ostettua uudestaan.

Mistä: Arvioinnissa olleen pullon sain panimolta. Saatavilla Kuopion seudun marketeista, Rollin risteilyiltä Kuopiossa ja Oluton oluttukun kautta muualle päin Suomea.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 28/50

Olutlasi: Spiegelau Wheat

Kolme sanaa: Kepeä witbiermäinen Hefeweizen

huom: muokattu 1.7.2014 klo. 17:50, kun oli tuoksu ja maku pisteet mennyt ristiin. 

2 thoughts on “Iso-Kallan Savo Wheat Beer

  1. "Maku ei oikein lunasta sitä mitä tuoksu antoi odottaa." — "Tuoksu oli melko monipuolinen ja antoi odottaa erittäin hyvää makukokemusta. Maku oli sitten aika yksipuolinen." Silti tuoksu 5/10 ja maku 6/10? Kiinnostaisi myös tietää, mikä verotti ulkonäöstä yhden pisteen 🙂

  2. Terävä huomio Andy! Mulla oli näköään menny tuoksu ja maku pisteet ristiin. Nyt on korjattu 🙂

    Valokuvat antavat tuosta oluesta paljon tummemman kuvan. Livenä kyseinen olut paljon vaaleampi ja tämän vuoksi hieman ei omaan silmään täysin uponnut. Vaahtokin oli hieman liian saippuamaisen kupliva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *