Helsinki SOPP2014 – Ruosniemen Panimon juomalista

Ruosniemen Panimo saapuu Porista mukavalla olutsetillä Helsingin SOPPiin! Mukana on mm. neljä aivan uutta olutta!!! Sieltä löytyy Konsultti Vehnäoluen toinen versio, jossa kikkana on leivinhiivan käyttö ja sitten Sori Brewingin kanssa yhteistyössä valmistettu Vientiassistentti Islay Sahti. Näiden kahden lisäksi pari olutta, jotka pidetään vielä salassa. Sen verran saan niistä paljastaa, että ne ovat happamia erikoiseriä tosiharrastajille!

Pikkupomo Ale 6,0 %
Väriltään punakka, tukevarunkoinen ja Columbuksella rapeasti katkeroitu ale. Tämän ensimmäisen tuotteemme resepti kehitettiin alunperin espoolaisessa kerrostalokaksiossa kotiolutkattiloiden äärellä.

Piirimyyjä APA 5,7 %
Oranssivivahteinen American Pale Ale. Katkero on peräisin Magnumista ja Cascade hallitsee aromimaailmaa. Erinomainen ruokajuoma rasvaisen grilliruoan kanssa.

Sihteeri Blond 4,1 %

Raikas kesäjuoma, joka on maustettu belgityyliin korianterilla, inkiväärillä ja mustapippurilla. Keväällä debytoinut pulloversio hamstrattiin kaupan hyllyiltä alta aikayksikön ja se päätyi myös Ravintola Farangin juomalistalle kaakkoisaasialaisen ruoan kumppaniksi.

Vahtimestari Vanilijaportteri 6,1 %

Vaksi on väriltään musta, tuoksultaan paahteisen suklainen ja maultaan vaniljaisen lempeä. Panimomme ensimmäinen tumma olut sai erinomaista palautetta viime talven pakkasilla ja lämmittää mukavasti myös kesäillan viiletessä.

Konsultti Vehnäolut versio 2.0 5,7 %
Kesäisen vehnäolutsarjamme toinen osa. Tämän version jekkuna on leivinhiivan käyttö, joka antaa makuun ja tuoksuun sahtimaista banaania ja esterisyyttä.

Vientiassistentti Islay Sahti 6,9 %
Toinen Sori Brewingin kanssa tekemämme yhteispano on mahtipontinen eepos, jossa yhdistyy ripaus Skotlantia ja suomalainen sahtiperinne. Reilusti katajainen sahti on kypsytetty Laphroaig Quarter Cask -tammessa.

Kuva: Ruosniemen Panimo Facebook

Vapaaherra Keskimäen maalaispassio 5,7 %
Ensimmäinen juotava kantaatti Ruosniemen Panimon ITE-taiteellisen jaoston (oluentekijät Karpale & Louhi) ja Beer Huntersin oluenpanija Ekholmin suurtyöstä Porilainen mallasoratorio käsittelee paikallisidentiteetin vaikutusta makuaistimuksen kautta avautuvaan pyhyyden kokemukseen. Teoksen keskiössä on oluenlaskija Keskimäen sateiselta kotipihaltaan poimima söörmarkkulainen raparperi, jonka ympärille rakentuu ronski maalaisolut aineksinaan lisäksi satakuntalaista paahdettua punajuurta, kilokaupalla slovenialaista Styrian Golding-humalaa sekä Brettanomyces-villihiivaa.

Sourniemen Sourstout 4,7 %

Tää on sit muuten hapanta. Ja paahteista. Perinteisellä hapanmäskäystekniikalla pantu stout-äpärä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *