Jaskan pikaiset – Stadin Wild Yeast Double IPA

Stadin Wild Yeast Double IPA

Nyt onkin aika laitella arvioita Juhannuksen vietossa mukana olleista oluista. Pääasiassa pidin ”vapaata” tämän Jussi – juhlan ajan, etten juurikaan reitannut oluita. Kaksi poikkeusta tuli ja tässä niistä toinen.

Nyt onkin arvioinnissa mielenkiintoinen olut Stadin Panimolta. Kyseinen olut on nimeltään Wild Yeast Double IPA. Aikaisemmin tätä olutta en ollut maistanut, mutta StaPan Tupla Ipoja maistaneena, niin odotukset olivat korkealla. Wild Yeast eli villihiiva viittaa Belgian suuntaan.

Katsotaanpas, kuinka villihiivatuplaipa maistuu!

Oluen päälle rakentuu erittäin kestävä ja vahva vaahto. Väriltään sameahko oranssinkultainen. Jättää reilusti pitsiä lasin reunoihin.

Tuoksussa vahvaa belgihiivaa ja juuri sellaista Lambic/Gueuze -meininkiä. Hiivan jälkeen havumetsäistä humalointia ja vieläpä melko paljon. Mielenkiintoinen ja omalla erikoisella tavallaan mahtava tuoksu.

Maussa vahvaa katkeroa, havumetsää ja greippiä. Siihen sekaan reilu annos hiivaa. Epämiellyttävästi jää pyörimään suuhun. Näinkin reilu katkero ei täysin pelitä belgihiivan kanssa. Makupalettiin mahtuu yrttejä ja makeahkoa hedelmää.

Mielenkiintoinen kokeilu, jossa tuoksu antaa paljon positiivisia fiiliksiä ja antaa odottaa mielenkiintoista makuelämystä. Maku kuitenkin liikaa katkeron peittämä. Villihiivaa löytyy selkeästi, mutta se ei nyt tällä kertaa vaan toiminut.

Mistä: Sain tämän pullon panimolta. En osaa sanoa onko vielä saatavilla.

Kannattaako: Kokeilemisen arvioinen erikoinen olut.
Pisteet: 33/50 

Muiden arvioita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *