Parisen viikkoa sitten minuun otettiin yhteyttä Pilsner Urquellin Suomen digitaalisen markkinoinnin puolelta. Heillä oli tarkoituksena aloitella Pilsner Urquellin Facebookiin juttusarjaa suomalaisista olutblogeista ja sain kunnian aloittaa tämän juttusarjan. Tässä alla on kyseinen juttu kokonaisuudessaan.
Pilsner Urquell -Facebook – Kuukauden suomalainen olutblogi
(Huom: kyseinen teksti on suoraan
lainattu Pilsner Urquellin Facebook -sivulta)
Olutkulttuuri on hieno asia ja tätä tukeaksemme esittelemme tästä eteenpäin
kuukausittain aina yhden suomalaisen olutblogin. Juttusarjan avaa Jaakko
”Jaska” Matikainen ja www.jaskankaljat.fi
Tämän vuoden elokuussa tulee täyteen kaksi vuotta siitä, kun Jaskan Kaljat
näki päivänvalon. Jaakon olutharrastus on kuitenkin paljon vanhempaa parua.
Jaskan kiinnostus oluita kohtaan on kehittynyt hiljalleen vuosien mukana.
Alkuun, täysi-ikäisyyden saavutettuaan, maistui Jaakolle kotimainen peruslager,
mutta iän karttuessa rupesivat maukkaammat olutvaihtoehdot kiinnostamaan
enemmän. ”Alussa se oli sitä, että valitsin oluen jossa oli hieno etiketti ja
pääasiassa nämä oluet olivat melko kehnoja. Sitten rupesin ottamaan selvää
erilaisista oluttyyleistä ja tämän myötä rupesi löytymään niitä maistuvampia
juomia”, kertoo Jaakko harrastuksensa ensimetreistä.
Olutharrastuksen alkutaipaleilla Jaakko oli itse aktiivinen olutblogien
lukija, mutta tiedon ja kiinnostuksen kasvaessa rupesin oman blogin
perustaminen tuntumaan mielekkäältä vaihtoehdolta. Alkuun hän piti blogia vain
omaksi ilokseen, mutta lukijamäärän nopeasti kasvaessa, huomasi Jaska pian
olevansa täysiverinen olutblogisti.
”Kirjoitan juttuja melko laidasta laitaan, kunhan pysytään vain näiden
mallasjuomien parissa. Suomalaiset pienpanimot ovat yksi kantavista teemoista.
Samoin olutsuositukset. Alkoholipolitiikka on taas sellainen asia mitä en
käsittele. Tämä johtuu osittain siitä etten muutenkaan seuraa juuri
politiikkaa”, kertoo Jaska bloginsa sisällöstä ja jatkaa. ”Mielestäni elämme
nyt parasta aikaa suomalaisen olutkulttuurin suhteen. Uusia panimoita syntyy
koko ajan ja harrastajiakin tulee lisää jatkuvasti. On hienoa huomata, että yhä
nuoremmat aikuiset haluavat ennakkoluulottomasti kokeilla uusia makuja ja
maistella uusia oluita. Blogini kautta haluan tietenkin myös tarjota hyviä
vinkkejä kaikille oluista kiinnostuneille. Vaikka Suomessa on paljon
rajoitteita, voimme kävellä pää pystyssä, sillä meillä on maassamme hemmetin
hyviä oluita.”
Minkä oluen ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Jos saari olisi jossain lämpimässä, niin mukaan lähtisi raikas ja kesäinen
panimoravintola Beer Huntersin Mufloni Saison De Randonneur 4,5%. Jos saari
sijaitsisi keskellä lunta ja pakkasta, ehdoton valinta olisi Vakka-Suomen
Panimon Prykmestar Savukataja.