Jaskan pikaiset – Rekolan Ruukin Juhla

Rekolan Ruukin Juhla

Olutopas.info – Arvio 

Oluen päälle muodostuu kestävän tuntuinen ja kuohkean oloinen kolmen sormen mittainen vaahto. Vaahdon alla majailee punaruskea olut, joka nostaa reilusti kuplia kohti vaahdon ja oluen rajapintaa. Tuoksusta tulee esiin maltaisuutta, turvesavua ja pieni pihahdus paahteisuutta. Tuoksussa on jonkin verran myös hedelmää mukana. Olut kaatuu suuhun ja oikein pirskahtelee tehdässään työtään makuhermojen kanssa. Maussa maltaisuus on tämän oluen kivijalka. Sen ympärille on rakennettu turvesavuinen sauna. Maussa on turvesavua ja paahteisuutta. Joku on jättänyt tänne saunaan myöskin korillisen hedelmiä, jotka hennosti ilmoittavat olemassa olostaan. Huomattavissa samoja piirteitä, kuin Rekolan Tervahaudassa, mutta tässä ne on esillä vain miedommin. 

Tässä vaiheessa lueskelin tätä kirjoittamaani tekstiä ja samalla ”taidokkaasti” kaadoin lisää olutta lasiin. Samalla mieleeni tulivat Malty-Jarin sanat tästä oluesta ”se sitten saattaa kuohua melko vahvasti” ja kun katsoin lasiin, niin oluen kruununa oleva vaahto oli jo hyökkäämässä lasin reunojen yli näppäimistölle. Urheana soturina syöksyin pelastamaan näppäimistöni ja kahmaisin vaahtoa suuhuni. Kahmaisin sitten niin paljon, että sitä meinasi jo hyökätä nenästäkin pihalle. Huom. Vaahtoaminen ei ollut oluen syy, vaan oman agressiivisen ja huolimattoman kaatoni syy.

Nyt jatketaan juttua sitten sieraimet vaahdoten. Ei tämä lopulta mikään maailman mullistavin olut ole, mutta mukava kevyt olut, jossa sitä makua on. Toinen jääkaapissa oleva pullo pitää testata riistaruoan kaverina, johon sitä pullon etikettikin suosittelee. 

Mistä: Sain tämän pullon panimolta. Tämä olut on myytävänä Fiskarssissa, jossa on Rekolan Panimon uusi tukikohta. Olutta saa heidän omasta puodistaan ja myöskin sen ympäristöstä.

Kannattaako: Kokeilemisen arvioinen olut, joka erinomaisesti ruokajuomana.

Pisteet: 33/50 

Muiden arvioita:

ps. Ensimmäistä kertaa vertaan arvioissani olutta saunaan, mutta tulipahan tämäkin tehtyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *