Hatebrew Imperialistisika IPA

Hatebrew Imperialistisika IPA

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Hatebrew on ainoita suomalaisia gypsy –olutpanimoita ja aloitteli toimintansa viime vuoden loppupuolella. Panimon ensi esiintyminen tapahtui Suomen OlutExpossa ja siellä itsekin pääsin maistamaan tätä nyt arvioinnissa olevaa olutta. OlutExpossa ollut Imperialistisika IPA sai hieman vaihtelevaa palautetta, koska muutamat kegit olivat hiilihapottomia. Itse pääsin maistamaan ensimmäisestä satsista ja siitä hiilihappoja jonkin verran löytyi ja oikein kelpo IPAhan se oli.

Seuraava tapaaminen Imperialistisen sian kanssa tapahtui Stone’sissa, jossa se toimi hampurilaisen kaverina. Viimeisin kohtaaminen onkin sitten tämä arviointihetki, kun sain panimolta pullollisen maistoon ja panimon puolelta minulle kerrottiinkin, että alun vaikeudet ovat ohitse tässä pullotetussa versiossa. Oluthan on valmistettu Tampereella Pyynikin Käsityöläispanimolla ja onhan Hatebrewn gypsy –karavaani käynyt myös oluenpanossa Jyväskylässä Panimo Hiisin luona. Sieltä tuloksena oli suomalaisella mustikalla maustettu Imperial Stout nimeltä Metsänpeitto.

Nyt kuitenkin otetaan uudestaan maistoon Imperialistisika IPA, jonka valmistuksessa on käytetty uusiseelantilaisia ja jenkkihumalia.

Tässä vielä kirjoittama juttuni panimosta:
Suomalaiset pienpanimot tutuksi – Hatebrew

Panimo: Hatebrew

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 7,8 %

Katkerot: 87 EBU

Humalat: Waimea ja Citra

Ulkonäkö: Väriltään oranssinruskea reilusti vaahtoava olut, jossa vaahto jättää hieman pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksu on tuhdin hedelmäinen. Tummaa kypsää hedelmää. Tuoksu viittaa hyvin paljon Barley Winen suuntaan. Karamellista mallasta löytyy myöskin hedelmien lisäksi. Alkoholi hieman pistää nenään, mutta ei häiritsevästi.

Maku: Maku on voimakkaan havuinen ja greippinen. Greippisyys jää elämään erittäin pitkäksi aikaa kitalakeen ja kielen takaosaan. Alkoholin tuntu häiritsee hieman. Karamellia ja reilusti katkerohumalaa. Oluen hieman lämmettyä esiin tulee kypsää hedelmää.

Tuomio: Waimea on humalana sellainen, joka omaan makuuni rupeaa suuremmissa määrin tökkimään. Tuoksu antoi enemmän kuin maku. Voimakkaan tuntuinen IPA, joka kolistelee jo Tupla IPA –tyylin rajoja. Oikein kelpo suomalainen IPA, josta pienellä viilaamisella saataisiin vieläkin nautinnollisempi. Mielestäni pitäisi olla vähemmän Waimeaa, alkoholia peittoon ja aromipuolelle lisää.

Ostanko jatkossa: Kyllä tätä voisi jossain vaiheessa uudestaan tyypittää.

Mistä: Sain pullon panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Kolme sanaa: Voimakas greippinen IPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *