Jaskan pikaiset – Stadin American Black Lager

Stadin American Black Lager

 Olutopas.info – Arvio

Alkon valikoimaan saapui muutama viikko sitten Stadin Panimolta olut nimeltä American Black Lager. Tämä tarkoittaa, että Stadin Panimolta löytyy Alkon valikoimasta tämä mukaan lukien viisi olutta + muutamissa Alkoissa on vielä pienpanimokattauksesta jääneitä Double Oat Malt Stouteja. Hatunnoston arvoinen suoritus saada noinkin monta olutta monopolin hyllyyn ja kun miettiin, että miten pieni panimo on kyseessä.

Tämän oluen nimikin kertoo, että luvassa on mustaolut (Schwarzbier) ja jenkkihumalia on heitetty mukaan. Schwarzbier on tyylilajina melko vähäisesti valmistettu Suomessa ja näistä ehkä eniten vastaan tulee Vakka-Suomen Panimon mainio maitokauppavahvuinen Prykmestar Schwarz. Schwarzbier on saksalainen pohjahiivaolut, jota valmistettiin alun perin pääasiassa vientiin. Katsotaanpas kuinka StaPa on onnistunut valmistamaan melko perinteisen saksalaisen oluttyylin pienellä jenkkitwistillä.

Reilusti vaahtoava tumman ruskea olut. Tuoksusta löytyy paahteisuutta, hieman savuisuutta ja sitrushedelmää. Tuoksussa paljon samaa kuin muissakin StaPan tummissa oluissa. Maultaan American Black Lager on reilun sitruksinen, paahteinen ja jää jotenkin hieman kepeäksi. Katkeroa on melko reilusti. Vaaleissa lagereissa toimii jenkkihumalat, mutta jotenkin ei tummassa lagerissa. Tämä ei vaan itselleni toiminut. Kepeä olut, joka ei juurikaan muistuttanut Schwarzbieriä. Ei tietysti tarvitsekaan muistuttaa, mutta jäi melko pliisuksi.

Mistä: Alkon valikoimasta.
Kannattaako: Mielestäni ei, mutta jos haluaa kokea jenkkihumalia tummassa lager –oluessa, niin antaa palaa!
Pisteet: 28/50 

Muiden arvioita:

One thought on “Jaskan pikaiset – Stadin American Black Lager

  1. Totta, perinteinen schwarz tämä ei ole, vaan jopa mielestäni vähän black ipamainen. Itse pidin kovastikin. Tässä oma arvioni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *