Stadin West Coast Imperial Stout

Stadin West Coast Imperial Stout

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Otin tuossa muutama viikko sitten maisteluun Stadin Panimon uuden oluen. Kyseessä on Stadin West Coast Imperial Stout. Tämä eroaa panimon toisesta Imperial Stoutista Katariinasta reilummalla humaloinnillaan.

Stadin Panimolla on tapana valmistaa pieniä oluteriä ja tämän vuoksi sieltä tulee vähän väliä uusia ja mielenkiintoisia oluita. Katsotaan kuinka toimii tämä WC IS!

Panimo: Stadin Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 8,0 %

Katkerot: 80 EBU

Humalat: Magnum ja Cascade
 
Ulkonäkö:
Kolmen sormen mittainen beige vaahtoinen pikimusta olut. Vaahdosta pari sormellista häviää melko nopeasti jättäen hieman pitsiä lasin reunoille. Oluen pinnalle jää parin sentin vaahto hyvin pitkäksi aikaa.

Tuoksu: Tuoksusta tulee ensimmäisenä esiin voimakas paahteisuus. Tämän paahteisuuden jälkeen tulee samanlaista turvesavua, kuin mm. Stadin Savuruis Portterista. Sitten pääsemme tuoksuissa suklaan pariin, jonka kaverina on myös kahvia. Jämäkkää maitokahvia.

Maku: Makumaailma on voimakkaan sitrushedelmäisesti humaloitu ja paahteinen. Sitten tulee esille pehmeää maitokahvia. Humalointi on tarkemmin makusteltuna greippisen oloinen. Kahvia tästä löytyy reilusti ja tämä olut on hieman kuivahko. Paahteisuus on hieman palaneen oloista, joka hieman antaa takapakkia.

Tuomio: Oikein nautinnollinen ronski Imperial Stout. Vahvaa paahteisuutta ja vieläkin vahvempaa humalointia. Monipuolinen tuoksu- ja makumaailma. Tällaiselta olutta pitäisi olla saatavilla laajemmin. Hemmetin hyvän makuinen suomalainen Imperial Stout. Hienoa työtä Stadin Panimolta, vaikka itse pidän enemmän samaisen panimon Katariina Imperial Stoutista. 

Ostanko jatkossa: Kyllähän tällaista mielellään ostaisi

Mistä: Sain kyseisen oluen suoraan panimolta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

Kolme sanaa: Jämäkästi humaloitu maitokahvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *