Schneider Weisse TAP4 Mein Grünes

Schneider Weisse TAP4 Mein Grünes

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Alkon valikoimaan saapui muutama hetki sitten saksalaisen vehnäolut panimon G. Schneider & Sohn:in Hefeweizen. Panimo on erittäin tunnettu loistavista vehnäoluistaan, joten tältäkin saa odottaa paljon. Aikaisemmin maistamistani mm. TAP5 ja TAP6 ovat aivan loistavia oluita. Tämä nyt arvioinnissa oleva TAP4 on panimon oluista ainut luomuolut ja käyminen on hoidettu avonaisessa astiassa. Alun perin tätä valmistettiin vuodesta 1916 vuoteen 1944 asti Oktoberfestejä varten. Se tuli takaisin panimon valikoimaan vuonna 1999.

Launtai-iltana kohtasin taas kerran sen samaisen ongelman, mikä tulee monesti vastaan eli en osannut päättää minkä oluen olisin juonut. No sitten rupesin kyselemään apua Facebookin puolelta. Pistin sinne seuraavan, kuvan ja tekstin:

”En osaa päättää, joten auttakaa!!! Tässä neljä aivan randomilla jääkaapista kaivettua olutta ja se joka kommentoi ekana, että minkä kaadan lasiin, niin sepä sitten tulee imaistua! Ja seuraava olutarviokin blogin puolelle tulee kyseisestä oluesta! Vaihtoehdot: BrewDog Bourbon Baby, De Dochter van de Korenaar Extase, Schneider Weisse TAP4 ja Pyynikin Käsityöläispanimo KauppaIPA!”

Ensimmäinen ja se ratkaiseva vastaus tuli Joni Henrikssonin toimesta muutaman sekunnin päästä kuvan julkaisusta ja siinä luki ”TAP 4 oli mahtava, tänään juuri maistoin”. Eipähän siinä muuta, kuin Jonin tekemän päätöksen turvin isketään Hefe lasiin ja arvioimaan! Tällä kertaa kaikissa kuvissa oli mukana myös kissani Ernesti, joka oli vallannut ”kuvausstudioni” eli makasi olohuoneen nurkassa olevan senkin päällä!


Panimo: G. Schneider & Sohn

Maa: Saksa

Tyyli: Hefeweizen

Voltit: 6,2 %

Kantavierre: 14,0 %

Katkerot: 23 EBU

Väri: 14,8 EBC

Humalat: Hallertauer Tradition ja Cascade

Maltaat: 50 % vehnä- ja 50 % ohramallasta

Ulkonäkö: Reilusti vaahtoava  erittäin samea ruskeanoranssi olut. Täähän näyttää ihan sahdilta!

Tuoksu: Tuoksultaan voimakkaan hiivainen, sitruksinen ja hedelmäinen. Yrttejäkin on ripoteltu tuoksun puolelle. Tuoksusta löytyy reilusti vehnää ja tämä on raikkaan oloinen vehnis.

Maku: Maultaan erittäin raikkaan tuntuinen tapaus. Sitrusta ja happamuutta. Hiiva ja banaani ovat läsnä, mutta eivät kuitenkaan päällimmäisenä.

Tuomio: PerusHefe -kaavasta erottuva vehnis, joka tuo Alkon valikoiman Hefeweizen valikoimaan mukavaa lisää ja tarjoaa vaihtelua. Cascade antaa mukavaa potkua tälle oluelle. Tämä ei yllä aivan ykköspaikalle samantyylisten joukossa, mutta ei kaukana olla. Omana suosikkinani pysyy edelleen Weihenstephanerin Hefe.

Ostanko jatkossa: Kyllähän tätä pitää kesän mittaan vielä uudelleenkin siemailla.

Mistä: Alkon valikoimasta tuli käytyä ja käykää tekin 🙂

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Sitruksinen Hapan KesäHefe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *