Hiisi Kiira

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tässä voisi aloittaa vaikka minkälaiset sanaleikit ja vitsailut oluen nimestä ja suomalaisesta taitoluistelijasta, mutta olen sen verran poikkeava ”nuori” ja jätän tällä kertaa väliin. Keskitytään tähän olueeseen ja jätetään taitoluistelu kokonaan pois, kun ei se tähän millään tavalla liity. Panimo Hiisin Kiira on maitokauppavahvuinen lakritsijuurella maustettu olut.

Ensimmäisen kerran maistoin tätä olutta Helsinki Beer Festivaleilla ja siellä ainoastaan yhden hörpyn verran. Tällöin se ei juurikaan sytyttänyt. Seuraava maistokerta oli, kun saavuin Jyväskylään ystäväni luokse ja yönpimeydessä vesisateessa pihvejä grillatessa tätä Kiiraa kippailin kitusiini. Päällimmäisenä esiin tuli reilu hiilihappoisuus, paahteisuus ja lakritsi. Juurikaan muuta tämä ei silloinkaan tarjonnut. Hienoinen pettymys, mutta kevyt maitokaupparunko verottaa tässä melkoisesti.

Kävin samaisella Jyväskylän reissullani Panimo Hiisillä päivän ajan hämmentämässä Kosoolan Panimon Juhani Palttalan kanssa heidän yhteistyöolutta Pohjoisen Jättiläistä ja samalla sainkin tätä Kiiraa maisteltavaksi. Eikun vaan Kiira lasiin ja arviota kehiin.

Panimo: Panimo Hiisi

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu olut

Voltit: 4,5 %

Ulkonäkö: Reilusti vaahtoava olut, joka väriltään täysin pikimusta.

Tuoksu: Tuoksun puolella pääosissa on paahteisuus ja voimakas lakritsi. Tunkkainen.

Maku: Hiilihappoisuus melko reilua ja antaa hieman vichyvesimäistä fiilistä. Reilusti paahteisuutta ja vieläkin reilummin lakritsia. Kevyen puoleinen olut.

Tuomio: Jotenkin tämä on hieman pistävän oloinen. Kevyt runko ei toimi tässä edukseen. Kiirassa on pääosissa paahde ja laku, mutta sivuosissa ei sitten muita olekaan. Yksiulotteinen olut, joka ei oikein omaan makuuni oikein toiminut. Kyyttö on Hiisin oluista toinen, jossa on käytetty myös lakritsijuurta. Siinä tämä toimii loistavasti.

Ostanko jatkossa: En tule ostamaan jatkossa.

Mistä: Arvioitavan pullon sain panimolta. Kävin kyllä itsekin ostamassa Palokan Citymarketista yhden putelin ja tätä on myös saatavilla Joensuussa asti 60’s Palaverissa!

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 28/50

Kolme sanaa: Kevyt yksiulotteinen olut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *