Wolf Border Brewery Märzen |
Yleistä: Viime vuoden loppupuolella sain joensuulaiselta kotiolutharrastajalta Matti Nuutiselta muutamia kotioluita maisteluun. Matin kotipanimo on nimeltään Wolf Border Brewery. Maistelin tämän WBB:n Märzenin tuossa viime vuoden puolella ja nyt olisikin aika laitella arviota tänne bloginkin puolelle.
Matti kuvailee oluttaan seuraavasti:
”Viime talvena alulle pantu Märzen. Melko perinteinen resepti, jossa käytetty 45 prosenttia pilsner-, 45 prosenttia munich- ja 10 prosenttia CaraMunich mallasta. Humaloitu kevyesti Hallerteu:lla. Käytetty Oktoberfest hiivalla 12 asteessa ja lageroitu 3 kuukautta alle 10 asteessa. Tavoitteena oli valmistaa kevyt ja mutta makean maltainen märzen, jota juo mielellään isompiakin määriä.”
Panimo: Wolf Border Brewery
Maa: Suomi
Tyyli: Märzen
Voltit: 5,4 %
Humalat: Hallertau
Maltaat: Pilsner, Munich ja CaraMunich
Ulkonäkö: Kahden sormen mittainen pieni kuplainen vaahto, josta suurin osa häviää hetkessä oluen päältä. Pinnalla kuitenkin jää pari senttiä vaahtoa. Väriltään kirkas meripihkan värinen.
Tuoksu: Tuoksussa esille tulee karamellista mallasta, hieman paahteisuutta ja ruohoista humalaa.
Maku: Maultaan tämä Märzen on makeahko karamellimaltainen olut, jossa kevyesti ruohoista humalaa, voimaisuutta ja pieni ripaus paahteisuutta.
Tuomio: Erittäin onnistunut Märzen. Helposti juotava olut, jossa sopivasti karamellisuutta. Tähän mennessä maistetuista Märzeneistä nousee parhaimmaksi mitä olen maistanut.
Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50
Kolme sanaa: Paras maistamani Märzen