Iso-Kallan Panimo Savo American Ale

Iso-Kallan Panimo Savo American Ale

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tämä Iso-Kallan Panimo aloitti toimintansa viime vuoden marraskuussa ja onkin uusimpia tulokkaita suomalaisten pienpanimoiden kasvavassa joukossa. Nyt ensi kertaa minulla maistelussa kyseisen panimon olut. Iso-Kallan Panimo valmistaa tällä hetkellä kolmen oluen  Savo – olutsarjaa, johon kuuluu tämän American Alen lisäksi Dark Lager ja Special Bitter. Näistä juuri tämä American Ale on ravintolamyynnissä, koska prosentit menevät yli 4,7:n.

Panimon kuvaus oluesta:
”American Ale on Cascadelle aromihumaloitu janonsammuttaja. Olut on hyvin muttei yltiöpäisesti humaloitu ja päällimmäisinä makuina on American Aleille tyypilliset raikkaus ja miellyttävät sitruksiset aromit, jotka sopivat parhaiten mausteisten ruokien kylkiäisiksi.”

Asuin Kuopiossa sellaiset viisi ja puoli vuotta ja nyt pääsen maistamaan miltä maistuu pullotettu Savo!


Panimo: Iso-Kallan Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,6 %

Kantavierre: 12,1 %


Katkerot: 43 EBU

Väri: 19 EBC

Humalat: Aromihumalana käytetty Cascadea.

Ulkonäkö: Neljän sentin mittainen vaahto ja väriltään ruskeahko hieman punertava samea olut.

Tuoksu: Tuoksussa tulee esille trooppista hedelmää ja vahvaa sitrushedelmää. Pientä karamellimallasta, mutta kuitenkin melko mieto tuoksu.

Maku: Maultaan vahvan sitrushedelmäinen ja trooppistakin hedelmää on mukana. Pieni ripaus karamellia ja kukkaista humalaa.

Tuomio: Tästä Savosta jäi oikein ositiivinen fiilis, mutta ei tämä kuitenkaan vielä yllä tässä tyylissä huippujen joukkoon. Sitrushedelmä potkaisee reilusti, mutta itse toivoisi myös enemmän trooppista hedelmää mukaan. Nämä on tietysti näitä makuasioita. Sellainen pehmeys jää uupumaan.

Ostanko jatkossa: Voisin ihan hyvin kuvitella jossain vaiheessa ostavani. 

Mistä: Arvioinnissa olleen pullon sain panimolta. Saatavuustietoja kannattaa käydä tiirailemassa panimon nettisivuilta ja Facebook –sivulta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Kolme sanaa: Ronski savolainen APA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *