Alkon käsityöläisoluet 2014 – Pyynikin Käsityöläispanimon Presidenttisahti

Pyynikin Käsityöläispanimon Presidenttisahti

Olutopas.info – Arvio 

 Yleistä: Nyt arvioinnissa on Pyynikin Käsityöläispanimon Presidenttisahti, joka on yksi näistä Alkon käsityöläisoluista. Tämä sahti ei ehtinyt pitkään olla Alkon hyllyillä, kun lähes kaikki hävisivät. Presidentti on valmistusmenetelmältään samantyyppinen, kuin Pyynikin Kataja 1.086 Sahti. Tässä pressassa on vaan miedompi humalointi, se on myös rukiisempi ja tälle on tehty vähemmän astiasiirtoja eli on jätetty perinteisemmän oloiseksi.

Olen täällä blogissani moneen otteeseen toitottanut olevani suuri sahtien ystävä, joten intoa puhkuen lähdin tätä juomaa maistelemaan. Harmittavaa on kyllä tässä oluttyylissä se, ettei tätä kaikesta huolimatta hirveän monesta paikasta saa. Mutta aina kun vastaan tulee, niin sitä on ostettava.

Panimo: Pyynikin KäsityöläispanimoMaa: Suomi

Tyyli: Sahti

Voltit: 9,5 %

Kantavierre: 24,0 %

Katkerot: 34,0 EBU

Väri: 77,6 EBC

Ulkonäkö: Lasiin kaatuu samea tummanruskea vaahdoton juoma, joka on hieman punertava.

Tuoksu: Tuoksusta pystyy poimimaan reilun annoksen banaania, katajaa ja humalointi antaa sille omaperäistä fiilistä. Reilusti mallasta, rukiinen ja hiivainen. Elementit ovat kohillaan.

Maku: Paksuhko ja banaaninen. Humalointi antaa mukavasti potkua tälle perinteiselle oluttyylille. Makean maltainen ja hieman rukiinen. Katajaakin on maussa melkoisesti. Alkoholi jää täysin taustalle.

Tuomio: Humalalla viritetty perinnejuoma. Hemmetin hyvää sahtia, ei löydy moitteita. Menee maistamieni sahtien kärkikastiin. Helposti juotava, jopa petollinen. Joidenkin mielestä on väärin ruveta ”tuunaamaan” tällaisia perinnejuomia. Omasta mielestäni jokainen saa tehdä kuinka haluaa, kunhan lopputulos toimii. Jos juoma on näinkin hyvää, niin reseptin tuunaaminen toimii hienona kunnianosoituksena perinteille, kun siihen tuodaan jotain uutta ja erilaista. Hieno olut kerta kaikkiaan.

Ostanko jatkossa: Kyllähän tällaisia voisi ostaa vaikka päivittäin jos olis saatavilla.

Mistä: Alkon käsityöläisolut 2014 valikoimassa.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 39/50

Kolme sanaa: Tätä pressakin jois!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *