Kotioluet – Huhtiniemi Brewery & Bakery Pumpkin Ale

Huhtiniemi Brewery & Bakery Pumpkin Ale

Yleistä: Pitkästä aikaa laitetaan arviota lappeenrantalaisen kotipanimon oluesta. Tälle kertaa testissä on itselleni aivan uusi oluttyyli eli Pumpkin Ale. Juhani kertoi oluesta seuraavaa – ”Kurpitsasta ensin poistettu siemenet, sen jälkeen se on pilkottu ja laitettu uuniin karamellisoitumaan. Tämän jälkeen kuorista irroitettu kurpitsamössö mäskin joukkoon, 20l satsissa on yksi noin 3kg kurpitsa josta mäskiin asti päätyi noin 1kg. Mausteet lisätty keiton loppupuolella. Mausteiden tasapainossa varsinkin oluen lämmetessä pientä epätasapainoa kun näin ekalla kerralla kyseistä olutta tehtäessä määrien arviointi oli vaikeaa. Humalointi suhteellisen kevyt jotta muut maut eivät peittyisi.”

Uusi oluttyyli on aina jännittävä kokemus, joten mielenkiintoinen makukokemus on varmasti luvassa.

Panimo: Huhtiniemi Brewery & Bakery

Maa: Suomi

Tyyli: Pumpkin Ale

Voltit: 6,2 %

Humalat: Mt.Hood ja Hallertauer Mittelfrüh

Maltaat: Pale, Biscuit, Cara 100 ja Munich

Muuta: Karamellisoitua kurpitsaa, ruskeaa sokeria, maustepippuria, muskottipähkinää, vaniljatanko, kanelitanko, inkivääriä ja neilikkaa.

Ulkonäkö: Olut kaatuu lasiin ja sen päälle muodostuu kestävä parin sormen mittainen vaahto. Väriltään punertavan oranssi. 

Tuoksu: Tuoksussa esiin tulee reilusti mausteita, hedelmää, banaania ja kurpitsaa. Kurpitsa tulee erittäin selvästi esille ja heti muistuu mieleen edellisen Halloweenin kurpitsan kovertaminen. Samoja kurpitsaisia aromeja tulee ilmoille. Mausteet ovat melko jouluisia. Monipuolinen, mielenkiintoinen ja erittäin hyvä tuoksu. Kurpitsan tuoksu oli positiivinen yllätys, että voi tuoksua näinkin hyvältä oluessa.

Maku: Maussa on myös reilu annos kurpitsaa, mausteita ja hedelmää. Kurpitsa toimii oikein mallikkaasti täällä makuosastollakin ja on melko hyvin balanssissa mausteisuuden kanssa. Hieman karamellimallastakin mukana. Omaan makuuni mausteita on juuri sopivasti ja tästä tulee selvästi sellainen joulufiilis esille.

Tuomio: Erittäin positiivinen makuelämys. Ensimmäinen maistamani kurpitsaolut ja maistui oikein hyvältä. Ei tästä löydy mitään moitittavaa. Tällainen olisi omiaan joulunpyhinä jälkiruokana. Mausteisuudesta huolimatta tämä on melko helposti juotava. Hyvää!!!

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Kolme sanaa: Maistuva jouluinen jälkiruokaolut

Katso myös Reittausblogin Harrin mielipide tästä oluesta:

Loppukevennys: Tällainen oli oman kurpitsan lopputulos! Huom: Kyseistä kurpitsaa ei ole käytetty oluenvalmistukseen 🙂

One thought on “Kotioluet – Huhtiniemi Brewery & Bakery Pumpkin Ale

  1. Pumpkin Aleen olen kerran törmännyt amerikan mantereella. Kyseessä oli Blue Moon panimon kausiolut Harvest Pumpkin Ale. Miellyttävä olut tyyli mielestäni. Soisi nähdä useamminkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *