Jaskan pikaiset – Belhaven Scottish Stout

Belhaven Scottish Stout

Olutopas.info – Arvio 

Jaskan pikaisissa tällä kertaa Alkon valikoimasta löytyvä Stout. Tämä kyseinen oluttyyli on erittäin huonosti edustettuna Monopolimarketissamme ja siitä kertookin se, että tämä Belhaven on kyseisen marketin paras Stout. Tässä tyylilajissa jos missä, niin olisi Alkolla parantamisen varaa. Valikoimassa tällä hetkellä Belhavenin lisäksi on ainoastaan St. Peter’s Cream Stout ja Young’s Double Chocolate Stout. Ei ole paljoa hurraamista!

Tämän vuoden käsityöläisolut valikoima kasvatti Stout – valikoiman kaksinkertaiseksi, kun sinne pamahti Stadin Double Oat Malt Stout, Teerenpeli Mokkamatti ja Vakka-Suomen Prykmestar KahviStout. Katsotaanpas miltä Alkon paras Stout maistuu.

Lasiin kaatuu aivan pikimusta olut, jonka pinnalle syntyy parin sormen mittainen kuohkea hieman beige vaahto. Tuoksu on palaneen paahteinen ja lakritsainen. Maussa makeutta ja paahteisuutta. Hieman metallia tulee esille. Kuivahko ja pikkuisen puumainen Stout. Suklaata tähän on myös melko reilulla kädellä ammennettu.

Oikein mainio Stout. Ei yllä Mikkellerin Beer Hop Breakfastin ja Beer Geek Breakfastin tarjoaman hekuman tasolle, eikä kyllä lähellekään. Kuitenkin toimiva olut, mutta toivoisi kuitenkin, että Alkosta löytyisi parempiakin Stoutteja.

Mistä: Alkon valikoimassa
Kannattaako: Kyllä tämä maistamisen arvoinen olut on. Ei juurikaan moitittavaa.
Pisteet: 35/50

Muiden arvioita:

Huom. Olut löytyy myös Jaska suosittelee – Alkon Stoutit ja Portterit -listalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *