Alkon käsityöläisoluet 2014 – Ridgeway Imperial Russian Stout

Ridgeway Imperial Russian Stout

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Ridgewayn oluita tulee vähän väliä Alkon valikoimaan ja tällä kertaa sieltä survoutui myös olut tähän käsityöläisoluiden sarjaan. Olen ennen tätä IS:ää maistanut kuusi erilaista Ridgewayn olutta, eikä niistä yksikään ole ollut omaan makuuni. Imperial Stoutteja kohtaan on yleensä suuret odotukset. Näitä maistellessa odottaa sellaista nautinnollista oluthetkeä. Rigdewayn kohdalla olen kuitenkin lähtenyt hieman varovaisemmin liikkeelle.

Erikoisen näistä Ridgewayn oluista tekee se, että kuinka nämä aina löytävät tiensä Alkon hyllyille. Mikään näistä ei kuitenkaan ole huippuolut tai oikeastaan edes hyvä olut, niin Monopolimarketin hyllyyn ne vaan pamahtelee. Uusimpana Ridgewaylta Alkon valikoimaan on tullut Ridgeway Quadruple Strong Ale. Kysyn vaan, että eikö olisi kyseisestä oluttyylistä (English Strong Ale), niin löytynyt laadukkaampaa olutta valikoimaan. Ärsyttävää näin olutharrastajan näkökulmasta, kun harvoin tulee uutuuksia valikoimaan ja sitten nämä uutuudet ovat aivan hatusta tempaistuja.

Näistä Alkon viimeaikaista uutuuksista suurinta hilpeyttä/itkun sekaisia tunteita herättää kaksikko Sandels III ja Saku Karl Friedrich. Herää ainoastaan kaksi kysymystä!


Ensimmäinen kysymys: Miksi?
Toinen kysymys: Mitä vittua?

No siinä oli pieni avautumistuokio ja mennään sitten maistelemaan tätä ii ässää!

Panimo:
Hepworth

Maa: Englanti

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 10,0 %

Kantavierre: 19,1 %

Katkerot: 39,0 EBU

Väri: 102,0 EBC

Humalat: Target, Challenger ja Styrian Goldings

Maltaat: Pale ale, cara, crystal, suklaa- ja meripihkamaltaat, mustat paahto- ja paahdetut ohramaltaat,

Ulkonäkö: Lasiin kaatuu musta olut, joka valoa vasten ilmentyy tummanruskeana ja hieman punertavana. Parin sormen mittainen beige vaahto koristaa olutta. Ulkonäkö on kohillaan.

Tuoksu: Tuoksusta puskee esille makeus ja voimakas alkoholi. Paahteisuutta ja lakritsia havaittavissa. Suoraan sanottuna tuoksuu erittäin pahalta. Paahteisuus tulee jälkimaussa esille hieman palaneena. Viinainen IS.

Maku: Maussa alkoholi iskee, kuin nyrkki nenän varteen. Paahteisuutta löytyy ja reilusti makeutta. Yrttinen humalointi. Kahvia on myöskin melko reilusti. Mausta ei juurikaan löydy positiivisia asioita.

Tuomio: Epämiellyttävä Imperial Stout kokemus. Viinainen juoma, joka ei tarjoa minulle yhtään mitään. Muutaman hörpyn jälkeen teki tiukkaa saada pullollinen kaadettua kurkkuun. Seitsemäs Ridgewayn olut, eikä vieläkään ole tullut tältä panimolta hyvää juomaa. Selailin kaikki maistamani Imperial Stoutit läpi, eikä kyllä tullut vastaan huonompaa.

Ostanko jatkossa:  En varmasti osta

Mistä: Alkon käsityöläisolut 2014 valikoimassa.

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 29/50

Kolme sanaa: Aivan karmea IS

3 thoughts on “Alkon käsityöläisoluet 2014 – Ridgeway Imperial Russian Stout

  1. Joo, ja joitakin samoja Alko pyörittelee myös "uutuuksina" vuodesta toiseen. Turhauttavaa. Tämä olut ei ollut mielestäni niin surkea kuin annat ymmärtää, mutta ei myöskään mikään mahtava.

  2. Perushyvä IS. Parhaiten mieleen jäi etiketti. Saku Karl Friedrich oli raikas, mauton ja virheetön.

  3. Tuli maistettua Yeti imperial stout juuri ennen tätä Ridgewayn stouttia. Ridgeway maistuu tummalta lagerilta verrattuna Yetiin joka taasen onkin mahtavaa tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *